Antena 3 CNN Externe O navă cu 83 de persoane la bord s-a scufundat în largul coastelor libaneze

O navă cu 83 de persoane la bord s-a scufundat în largul coastelor libaneze

O navă cu 83 de persoane la bord s-a scufundat în largul coastelor libaneze
Sursa foto: Naufragiu Liban
18 Dec 2009   •   11:57

O navă, care naviga sub pavilion panamez, cu 83 de persoane la bord s-a scufundat vineri în largul coastei de nord a Libanului. Echipele de salvare au recuperat 38 de persoane şi patru cadavre din ape, a declarat un purtător de cuvânt al armatei libaneze. Operaţiunile de salvare continuă, în ciuda valurilor mari provocate de vântul puternic.

La locul producerii naufragiului au fost mobilizate nouă nave libaneze de salvare, o echipă medicală şi trei unităţi aparţinând Forţei Interimare a ONU în Liban, relatează Mediafax. Potrivit armatorului, Agencia Schandy, şase pasageri, dintre care patru uruguaieni, un brazilian şi un australian, se aflau la bord, pe lângă cei 76 de membri ai echipajului.

De asemenea, printre cei declaraţi dispăruţi se află şi căpitanul britanic al navei. Conform declaraţiilor unui membru supravieţuitor al echipajului, acesta se pare că a decedat.

Surse oficiale au declarat că vasul a început să trimită semnale SOS joi după-amiază, dar până la sosirea ajutoarelor, nava s-a scufundat la aproximativ 17 kilometri de coastă. Vasul trebuia să ajungă în portul sirian Tartous, dar, din cauza vremii nefavorabile, a schimbat traseul şi a încercat să ajungă la Beirut.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close