Antena 3 CNN Externe O nouă grevă în Grecia ameninţă transportul în perioada vacanţei de Paşte

O nouă grevă în Grecia ameninţă transportul în perioada vacanţei de Paşte

O nouă grevă în Grecia ameninţă transportul în perioada vacanţei de Paşte
Sursa foto: Foto: liontravel.ro
de M.Z.    |    09 Apr 2012   •   23:26

Sindicatul marinarilor greci (Pno) a făcut apel luni la o grevă de 48 de ore pentru marţi şi miercuri, la trei săptămâni după o grevă precedentă, care riscă să priveze insulele de legături maritime în plină perioadă a vacanţei de Paşte, informează AFP.

Mişcarea care "urmează grevei de 48 de ore din 19 şi 20 martie" intervine la începutul plecării atenienilor în vacanţa de Paştele ortodox de duminica viitoare. Astfel, nu va exista nicio legătură din portul Piree sau din porturile vecine Lavrion şi Rafina, aflate în apropierea Atenei.

Sindicatul se opune unei legi adoptate recent cu privire la liberalizarea croazierei, precum şi unui proiect de lege care trebuie să fie votat marţi de către Parlament cu privire la integrarea unei părţi din fondul de sănătate al marinarilor în cadrul unui nou organism care unifică ansamblul fondurilor.

"Această schimbare va determina o deteriorare a serviciilor medicale pentru familiile marinarilor", arată sindicatul, care a organizat zeci de greve din 2010 şi de la începutul crizei financiare însoţită de măsurile de austeritate solicitate de UE şi FMI.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close