Antena 3 CNN Externe Obama acuză Rusia că nu respectă Acordul de la Geneva privind Ucraina. "Dacă Rusia continuă astfel, vor exista noi sancţiuni"

Obama acuză Rusia că nu respectă Acordul de la Geneva privind Ucraina. "Dacă Rusia continuă astfel, vor exista noi sancţiuni"

Obama acuză Rusia că nu respectă Acordul de la Geneva privind Ucraina. "Dacă Rusia continuă astfel, vor exista noi sancţiuni"
de S.T.    |    24 Apr 2014   •   08:26

Preşedintele american Barack Obama a acuzat joi Rusia că nu respectă Acordul internaţional de la Geneva menit să contribuie la diminuarea tensiunii în Ucraina şi a ameninţat cu noi sancţiuni, relatează AFP.

"Până acum nu i-am văzut respectând nici spiritul şi nici litera Acordului de la Geneva", a denunţat Obama, evocând atitudinea ruşilor, într-o conferinţă de presă la Tokyo.

"Vedem în continuare persoane înarmate, răuvoitoare, care preiau controlul asupra unor clădiri, hărţuind oameni care nu sunt de acord cu ei, destabilizând regiunea şi nu am văzut Rusia intervenind pentru a-i descuraja", a subliniat preşedintele american.

El a adăugat că, dacă Rusia continuă astfel, vor exista "consecinţe şi noi sancţiuni" americane împotriva Moscovei.

Obama nu a stabilit, totuşi, un termen-limită pentru adoptarea unor noi sancţiuni.

Citeşte şi:

RUSIA ameninţă. Ce măsuri va lua în Ucraina, dacă "interesele ruşilor" vor fi încălcate




×
Subiecte în articol: Barack Obama Proteste Ucraina
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close