Antena 3 CNN Externe Oficial rus: "Discuțiile cu Kievul și cu cei care trag sforile în spate nu mai au niciun rost. NATO are o persistență maniacală!"

Oficial rus: "Discuțiile cu Kievul și cu cei care trag sforile în spate nu mai au niciun rost. NATO are o persistență maniacală!"

Discuțiile cu Kievul sau cu "păpușarii" săi nu au niciun rost după ce SUA şi partenerii lor au decis să livreze tancuri şi vehicule blindate Ucrainei.

Oficial rus: "Discuțiile cu Kievul și cu cei care trag sforile în spate nu mai au niciun rost. NATO are o persistență maniacală!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2023   •   18:15

Declarația aparține lui Serghei Riabkov (foto), ministru adjunct de Externe al Rusiei și a fost făcut luni.

"Suntem pregătiți să studiem orice inițiative serioase pentru rezolvarea crizei în Ucraina, dar până în prezent nimeni nu le-a formulat cu adevărat", a afirmat Riabkov într-un interviu pentru agenția de presă de stat RIA Novosti.

"În condițiile actuale, după ce Washingtonul a anunțat livrarea de tancuri, iar vasalii săi, inclusiv Ottawa, se întrec cu privire la cine și câte vehicule blindate urmează să livreze Ucrainei, nu are rost să discutăm cu 'ukronaziştii' şi nici cu păpușarii lor", a continuat el.

Ambasadorul Ucrainei în Franța, Vadim Omelcenko, declarase sâmbătă pentru postul BFM că statele occidentale au promis să livreze Kievului în total 321 de tancuri moderne, între care modelele Abrams americane, Leopard 2 germane şi Challenger 2 britanice.

Citește și: Cancelarul Olaf Scholz fixează un nou prag "de nedepășit" în ajutorul militar german pentru Ucraina

În plus, Ucraina va primi vehicule blindate americane Bradley şi Stryker, Marder germane, AMX-10RC britanice şi CV90 suedeze, printre altele.

Diplomat rus: "Nu avem nevoie de nimic, lăsați-ne în pace"

Rusia nu are nevoie de nimic din partea Occidentului, a declarat ministrul adjunct de Externe de la Moscova în același interviu.

"Nu avem nevoie de nimic din partea Occidentului. Vrem să fim lăsați în pace. Dar NATO, cu o persistență maniacală, demnă de o cauză mai bună, s-a târât în mod constant până la granițele Rusiei și, în același timp, 'zombifică' cu povești de groază rusofobe țările vecine nouă.

Le-am sugerat în mod repetat, le-am explicat și cu binișorul și într-o formă mai aspră, că nu trebuie să facă asta, că vor exista consecințe", a spus Riabkov. 

El a insistat că Moscova "nu va ceda în ceea ce privește interesele sale legitime în domeniul securității" și că nu va permite ca "vorbitorii limbii ruse" să fie "asupriți".

Ministrul rus a reluat apoi justificările cunoscute ale Rusiei pentru invazie, susținând că Kievul ar fi amenințat "interesele de securitate" ale Moscovei și că i-a persecutat rusofonii din teritoriile de est ale țării.

×
Subiecte în articol: Serghei Riabkov NATO Kiev
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close