Ofiţerul Tony Rădulescu, căzut la datorie în SUA, comemorat ca un adevărat erou de comunitatea americană

de A.M.P    |    01 Mar 2012   •   15:28
Ofiţerul Tony Rădulescu, căzut la datorie în SUA, comemorat ca un adevărat erou de comunitatea americană Foto: leelofland.com
Ceremonie specială în memoria poliţistului român căzut la datorie în Statele Unite. Peste 800 de oameni au participat la ceremonie pentru a-i aduce un ultim omagiu ofiţerului Tony Rădulescu.

Biserica din Port Orchard a fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au luat parte la ceremonie de comemorare a Tony Rădulescu. Autorităţile de peste ocean au organizat un priveghi cum niciun alt român din America nu a mai avut până acum.

Colegii ofiţerului au participat şi ei la ceremonie, alături de membrii familiei Rădulescu.

Îndurerat şi cu vocea emoţionată, fiul lui Trooper Tony, Erick, a spus câteva cuvinte în amintirea tatălui său.

"Ne-a fost nespus de greu, mie şi familiei mele. A fost liantul care ţinea familia Rădulescu împreună." a declarat acesta.

Înmormântarea lui Tony Rădulescu va avea loc astăzi, la cimitirul oraşului în care a locuit mai bine de 30 de ani.

Tony Rădulescu, un poliţist de origine română din statul american Washington a fost împuşcat mortal de un infractor aflat la volanul unui autovehicul. Poliţistul îl oprise pe tânăr pentru un control pe autostradă. După ce l-a împuşcat pe român, atacatorul s-a sinucis.

Tony s-a născut în Bucureşti însă s-a mutat în Statele Unite când avea 14 ani. Lucra la poliţia statului Washington (State Patrol) de 16 ani şi era detaşat la biroul agenţiei din Bremerton.x close