Antena 3 CNN Externe Ofiţerul Tony Rădulescu, căzut la datorie în SUA, comemorat ca un adevărat erou de comunitatea americană

Ofiţerul Tony Rădulescu, căzut la datorie în SUA, comemorat ca un adevărat erou de comunitatea americană

Ofiţerul Tony Rădulescu, căzut la datorie în SUA, comemorat ca un adevărat erou de comunitatea americană
Sursa foto: Foto: leelofland.com
01 Mar 2012   •   15:28

Ceremonie specială în memoria poliţistului român căzut la datorie în Statele Unite. Peste 800 de oameni au participat la ceremonie pentru a-i aduce un ultim omagiu ofiţerului Tony Rădulescu.

Biserica din Port Orchard a fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au luat parte la ceremonie de comemorare a Tony Rădulescu. Autorităţile de peste ocean au organizat un priveghi cum niciun alt român din America nu a mai avut până acum.

Colegii ofiţerului au participat şi ei la ceremonie, alături de membrii familiei Rădulescu.

Îndurerat şi cu vocea emoţionată, fiul lui Trooper Tony, Erick, a spus câteva cuvinte în amintirea tatălui său.

"Ne-a fost nespus de greu, mie şi familiei mele. A fost liantul care ţinea familia Rădulescu împreună." a declarat acesta.

Înmormântarea lui Tony Rădulescu va avea loc astăzi, la cimitirul oraşului în care a locuit mai bine de 30 de ani.

Tony Rădulescu, un poliţist de origine română din statul american Washington a fost împuşcat mortal de un infractor aflat la volanul unui autovehicul. Poliţistul îl oprise pe tânăr pentru un control pe autostradă. După ce l-a împuşcat pe român, atacatorul s-a sinucis.

Tony s-a născut în Bucureşti însă s-a mutat în Statele Unite când avea 14 ani. Lucra la poliţia statului Washington (State Patrol) de 16 ani şi era detaşat la biroul agenţiei din Bremerton.



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close