Antena 3 CNN Externe Omul care i-a ținut locul cald lui Putin amenință cu arma nucleară | "O amenințare pentru însăși existența umanității!"

Omul care i-a ținut locul cald lui Putin amenință cu arma nucleară | "O amenințare pentru însăși existența umanității!"

Fostul președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a invocat, miercuri, armele nucleare ale țării, într-un moment în care Curtea Penală Internațională (CPI) anchetează asupra unor crime de război comise în Ucraina de trupele Moscovei.

Omul care i-a ținut locul cald lui Putin amenință cu arma nucleară | "O amenințare pentru însăși existența umanității!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   13:18

"Numai ideea de a pedepsi o țară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potențial o amenințare pentru existența umanității", a scris Medvedev pe contul său Telegram.

Conform estimărilor la nivelul anului curent, Rusia deține 5.977 de arme nucleare, cel mai mare astfel de stoc din lume, urmată îndeaproape de SUA, care dispun de 5.428 de arme nucleare.

Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, susține că Statele Unite ale Americii vor să aducă Rusia în fața instanțelor internaționale, în condițiile în care Washingtonul nu a fost niciodată pedepsit pentru războaiele sale în lume.

Este vorba de conflicte care, potrivit lui Medvedev, au dus la moartea a 20 de milioane de oameni.

Medvedev i-a ținut locul cald lui Putin între 2008 și 2012

Dmitri Medvedev a fost președinte din 2008 până în 2012, perioadă în care Vladimir Putin a părăsit Kremlinul din cauza limitei constituționale de la momentul respectiv privind numărul de mandate prezidențiale consecutive.

Putin a fost premier al Rusiei cât timp Medvedev a fost președinte al țării.

Considerat, pe vremuri, o figură politică moderată, având chiar vederi liberale, fostul președinte rus s-a remarcat de la începutul invaziei în Ucraina drept unul dintre cei mai vehemenți critici ai țărilor occidentale.

Între altele, el a spus despre oponenții Rusiei că sunt niște "nenorociți" și "degenerați" pe care se va lupta tot restul vieții sale să-i facă să dispară.

Curtea Penală Internațională (CPI) anchetează în prezent asupra presupuselor crime comise de trupele ruse în Ucraina.

Rusia neagă sistematic toate abuzurile de care sunt acuzate forțele ruse - bombardamente asupra civililor, execuții arbitrare, violuri - acuzând, la rândul său, Ucraina de crime de război. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close