Antena 3 CNN Externe Mesajul lui Dmitri Medvedev către "nenorociții și degenerații care vor moartea Rusiei"

Mesajul lui Dmitri Medvedev către "nenorociții și degenerații care vor moartea Rusiei"

Presa internațională semnalează că Dmitri Medvedev, cel care a făcut "rocada" cu Vladimir Putin în 2008 și a fost președinte al Rusiei în timpul invaziei din Georgia, a publicat un mesaj în cuvinte extrem de dure.

Mesajul lui Dmitri Medvedev către "nenorociții și degenerații care vor moartea Rusiei"
Sursa foto: Hepta.ro
de Adrian Iclozan    |    07 Iun 2022   •   13:57

Mesajul a fost postat pe platforma Telegram și sună astfel:

"Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este 'pentru că îi urăsc'. Sunt niște nenorociți și niște degenerați. Ne vor moartea, nouă, Rusiei. Și cât sunt în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară!"

Pe rețelele sociale, s-a speculat că mesajul lui Medvedev - în prezent, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse - se referă fie la ucraineni, fie la occidentali, fie la ambele categorii.

Unii internauți au arătat că mesajele din ultima vreme ale oficialului rus i-au vizat în special pe reprezentanții statelor vestice.

Dmitri Medvedev, un aghiotant convenabil pentru Vladimir Putin

Dmitri Medvedev s-a născut în 1965 la Leningrad, într-o familie de intelectuali, în care tatăl era inginer chimist iar mama, profesoară de limba rusă.

Wikipedia menționează că bunicii dinspre mamă ai viitorului președinte rus erau ucraineni.

Medvedev a studiat Dreptul la Universitatea de Stat din Leningrad.

El l-a avut profesor pe Anatoli Sobceank, un politician important din Rusia anilor '80 - '90, co-autor al Constituției Federației Ruse.

Sobceank i-a fost, de asemenea, profesor lui Vladimir Putin.

Când Sobceank a devenit președintele Consiliului Municipal Leningrad, înainte de a fi ales primar al orașului, el i-a angajat pe foștii săi studenți, Medvedev și Putin.

Premierul Vladimir Putin și-a adus aminte de fostul coleg Dmitri Medvedev

În noiembrie 1999, Putin a devenit prim-ministru al Rusiei și l-a adus în aparatul guvernamental pe Medvedev, acesta devenind, cu timpul, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai liderului de la Kremlin.

Între altele, a fost șeful primei campanii prezidențiale a lui Putin în alegerile din anul 2000, câștigate de acesta din urmă cu aproximativ 53% din voturi.

În 2008, când constrângerile constituționale de la momentul respectiv l-au împiedicat pe președintele rus să candideze pentru un al treilea mandat, el l-a desemnat succesor pe Dmitri Medvedev.

După alegerile câștigate cu circa 70% în fața comunistului Ghennadi Ziuganov (circa 18%) și a ultranaționalistului Vladimir Jirinovski (9,4%), Medvedev l-a numit prim-ministru pe Vladimir Putin.

În 2012, când Putin a câștigat, din nou, președinția Rusiei, el l-a numit, la rândul său, pe Medvedev în funcția de șef al guvernului, pe care acesta a deținut-o până în 2020, când a demisionat pentru "a-i permite președintelui să opereze schimbări constituționale".

Actualul cadru legislativ din Rusia îi permite lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close