Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Scandal uriaş înainte de alegeri. Nicușor Dan îşi trimite apropiaţii în vizite externe de lux

Scandal uriaş înainte de alegeri. Nicușor Dan îşi trimite apropiaţii în vizite externe de lux

În timp ce se plânge că nu sunt bani la buget suficienți pentru toate marile proiecte ale Bucureștiului, Nicușor Dan este mână largă cu apropiații săi pe care-i trimite în vizite externe de lux, evident în interes de serviciu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2024   •   23:01

Trei dintre cei mai norocoși vor pleca pentru aproape o săptămână la Los Angeles, în luna iulie, pentru a participa la summit-ul ALSD.

Cine este asociația care organizează evenimentul? Conform site-ului organizației, The Association of Luxury Suite Directors a fost înființată în 1990 pentru a oferi o singură platformă pentru stadioanele și arenele din America de Nord.

Cum municipalitatea are în administrare Național Arena, Nicușor Dan i-a trimis peste ocean să ia învățătură pe omul său de încredere, Tinel Ticu, directorul general al Direcției Generale de Achiziții Publice, Valentin Marin, șef serviciu mari proiecte din Direcția Generală de Investiții, și Costin Ilie, inspector de specialitate.  

Legăturile dintre Nicuşor Dan şi Tinel Ticu sunt vechi. În 2018, Dan îl nominaliza pe viitorul său subaltern ca fiind unul dintre cei care a contribuit la victoria în procesul prin care înfiinţarea mai multor companii de către Primăria Capitalei a fost declarată ilegală.

Ulterior, când Nicuşor Dan a devenit primar, firma principală care și-a adjudecat contractul de 5,2 milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor de finalizare a Stației de Epurare Glina a fost Romair Consulting. Cu totul întâmplător, Ticu Tinel a lucrat timp de 12 ani ca expert în achiziții publice pentru firma câştigătoare.

Ticu Tinel a fost propulsat de Nicușor Dan în funcţia de şef al achiziţiilor publice, iar anul trecut printre actele pe care DNA le-a ridicat în timpul perchezițiilor de la sediul Primăriei București a fost și dosarul personal al șefului achizițiilor publice.

Toate costurile pentru deplasarea în Statele Unite ale Americii, de la avion până la transferurile de și la aeroport, vor fi plătite de municipalitate pentru că organizatorul nu asigură nimic.

Hotelul oficial al evenimentului este JW Marriott L.A. LIVE, unde prețul unei camere pentru o noapte începe de la 360 de dolari.

Nu se știe dacă angajații Primăriei București vor participa la evenimentele dedicate celor care au arene de fotbal american, săli de baschet, hochei sau vor merge doar la cele pentru fotbalul clasic.

Cert este că vor avea parte de multe momente de relaxare, conform programului oficial al evenimentului.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan bani alegeri
Parteneri
Avertizare meteo ANM imediată de ploi torențiale, vijelii și grindină!
x close