Antena 3 CNN Externe Opoziţia din Serbia, miting cu peste 10.000 de oameni în Belgrad, înaintea alegerilor legislative de duminică

Opoziţia din Serbia, miting cu peste 10.000 de oameni în Belgrad, înaintea alegerilor legislative de duminică

Opoziţia din Serbia, miting cu peste 10.000 de oameni în Belgrad, înaintea alegerilor legislative de duminică
Sursa foto: Foto: kurir-info.rs
13 Mar 2014   •   10:47

Partidul Democrat (DS), principala forţă a opoziţiei din Serbia, a mobilizat miercuri seară la Belgrad peste 10.000 de simpatizanţi, înaintea alegerilor legislative de duminică, la care această formaţiune se prezintă foarte slăbită, scrie AFP.
   
Manifestanţii au defilat prin centrul oraşului după ce s-au adunat în Piaţa Republicii din capitala Serbiei.
   
Preşedintele formaţiunii, fostul primar al Belgradului Dragan Djilas, a atacat Partidul Conservator (SNS) al influentului vicepremier în exerciţiu, Aleksandar Vucici, acuzându-l că vrea să pună mâna pe toate pârghiile de putere din ţară.
   
"Doar o singură voce pentru DS este o voce împotriva acestei tendinţe", a afirmat Dragan Djilas, în faţa mulţimii care îi scanda numele.
   
"Mergem la alegeri pentru a le câştiga, frica nu trebuie să mai domnească în Serbia", a adăugat el.
   
Cu toate acestea, Partidul Democrat se prezintă foarte slăbit la scrutinul de duminică. Partidul este creditat cu 11 la sută din intenţiile de vot, potrivit ultimelor sondaje, în timp ce a obţinut 22  la sută din voturi la precedentele alegeri din 2012.
   
La rândul său, SNS ar urma să câştige alegerile, fiind creditat cu 44 la sută din intenţiile de vot.
   
În afară de alegerile legislative anticipate, belgrădenii îşi vor alege duminică şi primarul. Primăria Belgradului, un fief deţinut de 14 ani de actuala opoziţie riscă, de asemenea, să fie câştigată de conservatorii din SNS.

×
Subiecte în articol: Belgrad alegeri legislative Serbia alegeri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close