Antena 3 CNN Externe Opoziţia socialistă cere renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare din iunie

Opoziţia socialistă cere renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare din iunie

Opoziţia socialistă cere renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare din iunie
Sursa foto: Edi Rama
21 Noi 2009   •   14:51

Proteste ale opoziţiei socialiste albaneze la Tirana. Zeci de mii de manifestanţi au cerut fie renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare din 28 iunie, fie organizarea unui alt tur de scrtuin. Pe pancartele expuse de protestatari se puteau citi lozinci precum ?Vreau să îmi văd votul? sau ?Unde este votul meu??. Protestatarii au mărşăluit pe două importante bulevarde din Tirana şi s-au oprit în faţa biroului premierului, unde au amplasat corturi şi li s-a servit cafea caldă.

Sute dintre ei erau hotărâţi să petreacă noaptea în faţa biroului lui Sali Berisha. Protestul ar putea continua şi în weekend.

?Acum, mai mult ca niciodată, vrem să demonstrăm că libertatea de a alege şi dreptul de a ni se număra corect voturile nu pot fi nici cumpărate nici negociate?, a declarat Edi Rama în faţa mulţimii.

Liderul socialist Edi Rama îl acuză pe actualul premier, Sali Berisha, lider al Partidului Democrat, de fraudă electorală. Democraţii au în prezent 70 de locuri în Parlament, iar socialiştii 66, din totalul de 140.

Antena3.ro

×
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close