Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea efectuează o vizită de trei zile în Cehia

Papa Benedict al XVI-lea efectuează o vizită de trei zile în Cehia

Papa Benedict al XVI-lea efectuează o vizită de trei zile în Cehia
Sursa foto: Papa Benedict
26 Sep 2009   •   20:59

Papa Benedict al XVI-lea şi-a început vizita în Cehia. Este singura deplasare a Suveranului Pontif de anul acesta într-o ţară din Europa de Est, la 20 de ani după căderea comunismului. Vizita Papei în Cehia se va încheia luni. Papa Benedict a fost primit pe aeroportul Ruzyne din Praga. Suveranul Pontif a mers apoi la biserica Doamna Noastră a Victoriei, unde se află o celebră statuie a Pruncului Iisus.

Papa s-a rugat şi şi-a arătat recunoştinţa pentru căderea regimurilor comuniste din această parte a Europei, la 20 de ani după "Revoluţia de Catifea" de la Praga şi după prăbuşirea Zidului Berlinului. Călătoria este una simbolică în condiţiile în care Papa Benedict este succesorul papei Ioan Paul al II-lea, cel care a contribuit semnificativ la democratizarea ţărilor din Europa de Est.

Cehia, ţară cu o lungă tradiţie creştină, este acum foarte laicizată şi numai o treime din populaţie se declară catolică. De aceea, vizita Suveranului Pontif este privită de mulţi locuitori ai Pragăi cu indiferenţă.

În timpul vizitei sale, care este programată să dureze trei zile, Papa Benedeict al XVI-lea va merge la Brno şi Stara Boleslav pentru sărbătorirea Sfântului Venceslas, protectorul Cehiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Suveranului Pontif, acesta va pune în discuţie teme europene precum construcţia Uniunii Europene, importanţa istorică a creştinătăţii sau democraţia în Europa.

Marea slujbă din timpul vizitei sale va avea loc duminică, pe aeroportul din Brno, unde episcopatul ceh a anunţat că vor fi prezenţi peste 130.000 de credincioşi, dintre care circa 10.000 de străini.

Antena 3

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close