Antena 3 CNN Externe Papa Francisc: Nu există sărăcie mai mare decât aceea de a nu putea să îţi câştigi pâinea

Papa Francisc: Nu există sărăcie mai mare decât aceea de a nu putea să îţi câştigi pâinea

Papa Francisc: Nu există sărăcie mai mare decât aceea de a nu putea să îţi câştigi pâinea
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Mai 2013   •   19:11
Papa Francisc şi-a exprimat sâmbătă preocuparea faţă de creşterea sărăciei ca urmare a extinderii şomajului în Occident, spunând că 'nu există sărăcie mai mare decât aceea de a nu putea să-ţi câştigi pâinea şi de a fi lipsit de demnitatea unui loc de muncă', informează sâmbătă EFE, conform Agerpres.
 
Este ceea ce le-a mărturisit participanţilor la o întâlnire internaţională intitulată 'Regândirea solidarităţii pentru a avea un loc de muncă: provocările secolului XXI', organizată de Fundaţia Centesimus Annus Pro Pontifice, înfiinţată în urmă cu 20 de ani de papa Ioan Paul al II-lea. 
 
'Şomajul, lipsa şi pierderea locului de muncă, este un fenomen care s-a extins în multe zone ale Occidentului şi care se propagă îngrijorător pentru limitele sărăciei', a spus papa. 'Solidaritatea nu este un cuvânt bine văzut de lumea economică, trebuie să-i redăm acestui cuvânt meritata dimensiune socială', a subliniat el. 
 
Pe de altă parte, suveranul pontif a precizat că actuala criză nu este doar economică şi financiară, ea îşi are ''rădăcinile într-o criză etică şi antropologică''. El a insistat prin urmare asupra centralităţii omului, a unei viziuni mai etice în activităţile lui şi a unor relaţii mai umane.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close