Antena 3 CNN Externe Papa Ioan Paul II se autoflagela

Papa Ioan Paul II se autoflagela

Papa Ioan Paul II se autoflagela
Sursa foto: papa ioan paul
24 Noi 2009   •   03:55

Papa Ioan Paul al II-lea se autoflagela regulat ca semn al "remuşcării pentru păcatele sale", susţine o călugăriţă. Papa, care a decedat acum cinci ani, este luat în considerare pentru sanctificare de către Biserica Catolică.
Parte a investigaţiei Vaticanului, mii de documente au fost adunate şi examinate de către oficiali ai bisericii. Printre ele, mărturia Tobianei Sobodka, călugăriţă poloneză, care a lucrat pentru Papa Ioan Paul în apartamentele sale private de la reşedinţa de vară de la castelul Gandolfo lângă Roma.
Sobodka declara: "De câteva ori se supunea penitenţei fizice. Puteam să auzim- eram în camera alăturată la Castelul Gandolfo. Puteai auzi suntele când se biciuia. O făcea când încă mai era capabil să se mişte singur.
Autoflagelarea este confirmată de alt episcop, Emery Kabongo, secretar al Papei. Tehnica este folosită uneori de catolici devotaţi ca retrăire a biciuirilor îndurate de Iisus înainte de a fi crucificat.
Aceasta însă este obişnuită în Filipine şi America latină de unii membri monahali sau ai organizaţiei Opus Dei.
Beatificarea lui Ioan Paul al II-lea este aşteptată anul viitor, probabil în aprilie, pentru a coincide cu cinci ani de la moartea sa sau în octombrie, pentru a comemora numirea din 1978.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Biserica Catolica
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close