Antena 3 CNN Externe Paracetamolul scade efectul vaccinurilor (VIDEO)

Paracetamolul scade efectul vaccinurilor (VIDEO)

Paracetamolul scade efectul vaccinurilor (VIDEO)
Sursa foto: Paracetamol
17 Oct 2009   •   19:37

Paracetamolul scade febra, dar şi imunitatea. Medicamentul, administrat celor mici înainte sau după vaccin, le atacă sistemul imunitar, avertizează specialiştii cehi. Cei mai mulţi părinţi le dau celor mici paracetamol preventiv, ca să nu facă febră. Medicii spun însă că medicamentul este indicat după vaccinare doar dacă temperatura celui mic trece de 38 de grade.

Paracetamolul este unul dintre cele mai utilizate medicamente. Acesta se găseşte în cel puţin o sută de produse farmaceutice, toate disponibile fără reţetă medicală. Alină durerea şi scade febra. Doar că pastila le poate face copiilor mai mult rău decât bine. Un grup de cercetatori din Cehia a descoperit ca prin administrarea de paracetamol copiilor, imediat dupa vaccinare, se pot reduce efectele imunizarii.

?Administrarea profilactică a medicamentelor antipiretice după vaccinare nu ar trebui să fie recomandată, deoarece reduce răsunsul organismului la vaccin?, concluzionează studiul efectuat de specialiştii de la Universitatea de Apărare din Brno, Cehia.Observator

×
Subiecte în articol: paracetamol vaccin
Parteneri
Mecanismul prin care românii cu pensii mici vor rămâne cu mai mulți bani
x close