Antena 3 CNN Externe 61 de pasageri din Africa de Sud, testați pozitiv la Amsterdam

61 de pasageri din Africa de Sud, testați pozitiv la Amsterdam

Autoritățile sanitare olandeze au declarat că 61 de persoane care au sosit vineri la Amsterdam cu două zboruri din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru COVID-19 și au efectuat teste suplimentare sâmbătă dimineața pentru a vedea dacă vreuna dintre infecții este cu varianta coronavirusului Omicron recent descoperită.

61 de pasageri din Africa de Sud, testați pozitiv la Amsterdam
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    27 Noi 2021   •   12:57

Aproximativ 600 de pasageri au sosit vineri pe aeroportul Schiphol din Amsterdam cu cele două zboruri KLM și apoi s-au confruntat cu ore întregi de întârzieri și teste din cauza preocupărilor legate de noua variantă de virus.

Ministerul olandez al Sănătății a declarat sâmbătă dimineața că 61 de teste au revenit pozitive.

„Călătorii cu un rezultat pozitiv al testului vor fi plasați în izolare la un hotel din Schiphol sau în apropiere”, au declarat autoritățile sanitare într-un comunicat.

„După rezultatele pozitive ale testelor, cercetăm cât mai repede posibil dacă acestea sunt noua variantă de îngrijorare, numită acum „Omicron”.

Guvernul olandez a interzis toate călătoriile aeriene din sudul Africii vineri dimineața. Ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, a stabilit că pasagerii care se află deja în drum spre Țările de Jos vor trebui să fie supuși unor teste și carantină la sosire.

Pasagerii celor două zboruri KLM, din Cape Town și Johannesburg, au spus că au fost ținuți să aștepte ore întregi.

„Aplauze pentru că există un autobuz care a venit să ne ducă... undeva”, a scris pe Twitter jurnalista de la New York Times Stephanie Nolen, o pasageră a zborului din Johannesburg, care a declarat ulterior că a fost testată negativ.

Un purtător de cuvânt al autorităților sanitare din Kennemerland, regiunea olandeză care supraveghează Schiphol, a declarat că toate cazurile pozitive sunt analizate de un spital academic pentru a determina dacă acestea sunt noua tulpină.

Guvernul olandez a anunțat vineri închiderea pe timp de noapte a barurilor, restaurantelor și a majorității magazinelor, în timp ce încearcă să reducă un val record de cazuri de COVID-19, care afectează sistemul său de sănătate.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close