Antena 3 CNN Externe Patronii turci care au construit clădirile prăbuşite la cutremur au fost reţinuţi de autorităţi

Patronii turci care au construit clădirile prăbuşite la cutremur au fost reţinuţi de autorităţi

Autoritățile din Turcia au reținut o serie de persoane responsabile pentru construcția clădirilor care s-au prăbușit în urma cutremurului catastrofal de luni, potrivit agenției de știri de stat turce Anadolu, citată de CNN.

Patronii turci care au construit clădirile prăbuşite la cutremur au fost reţinuţi de autorităţi
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    11 Feb 2023   •   22:07

Hasan Alpargün, proprietarul unei companii care a construit clădirile distruse în orașul Adana, a fost reținut astăzi în Nicosia, Cipru, potrivit Anadolu.

Procurorii din orașul Adana au emis un ordin de reținere pentru 62 de persoane în legătură cu o anchetă privind clădirile distruse de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade.

Mehmet Yașar Coșkun, care, potrivit Anadolu, este antreprenorul pentru Rönesans Residence, un bloc de apartamente de lux care s-a prăbușit în provincia Hatay, a fost, de asemenea, arestat sâmbătă.

Coșkun a fost interceptat vineri de autorități pe aeroportul din Istanbul în timp ce încerca să fugă în Muntenegru, potrivit Anadolu.

Citeşte şi: Proprietarul complexului imobiliar, care s-a prăbuşit în urma cutremurului din Turcia, a încercat să fugă din ţară

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Antreprenorul İbrahim Mustafa Uncuoğlu a fost, de asemenea, reținut sâmbătă la Istanbul pentru presupuse inspecții defectuoase ale ansamblului de apartamente Bahar, care s-au prăbușit în epicentrul cutremurului din Gaziantep, a precizat agenția de știri, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close