Antena 3 CNN Externe Proprietarul complexului imobiliar, care s-a prăbuşit în urma cutremurului din Turcia, a încercat să fugă din ţară. Cum a fost prins

Proprietarul complexului imobiliar, care s-a prăbuşit în urma cutremurului din Turcia, a încercat să fugă din ţară. Cum a fost prins

Proprietarul complexului imobiliar, care s-a prăbușit complet în doar câteva secunde în urma cutremurului devastator din Turcia, a fost arestat pe aeroportul din Istanbul, în timp ce încerca să fugă din ţară.

Proprietarul complexului imobiliar, care s-a prăbuşit în urma cutremurului din Turcia, a încercat să fugă din ţară. Cum a fost prins
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    11 Feb 2023   •   16:27

"Rönesans Rezidans" este un ansamblu cu blocuri de 12 etaje și 250 de apartamente, finalizat în 2013 în Antakya, Hatay, care a fost distrus complet în urma cutremurului din Turcia.

Rămășițele locuinței au fost fotografiate din aer cu o dronă. Astfel, s-a văzut că imobilul s-a prăbușit spre zona în care se afla piscina și a avariat o altă clădire de pe stradă.

Proprietarul complexului imobiliar a fost arestat pe aeroportul din Istanbul, în timp ce încerca să fugă din ţară.

La momentul arestării avea asupra sa o sumă mare de bani și, potrivit anchetatorilor, urma să ajungă în Muntenegru.

Complexul, promovat drept un "colț de rai", a fost distrus în totalitate și se crede că are mai mult de 1.000 de oameni încă îngropați sub moloz.

Citeşte şi:  Echipa Antena 3 CNN, surprinsă de trei replici ale cutremurelor din Turcia: "Toată lumea a înghețat şi ni s-a spus să părăsim zona"

Peste 25.000 de morţi în Turcia şi Siria | Situaţia este critică în Siria, unde ajutoarele ajung cu dificultate

"Din nefericire bilanțul negru continuă să crească în mod dramatic, la atât de multe zile după cutremur, se pare că deja eforturile de salvare se transformă în eforturi de recuperarea cadavrelor.

În nord vest-ul Siriei, voluntarii încearcă să conducă aceste eforturi de salvare. Ei spun că nu se mai concentrează pe a salva posibili supraviețuitori, nu cred că mai sunt supraviețuitori sub mormanele de moloz, după atât de multe zile și încearcă acum sa recupereze cadavrele de sub moloz.

 

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close