Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Echipa Antena 3 CNN, surprinsă de trei replici ale cutremurelor din Turcia: "Toată lumea a înghețat şi ni s-a spus să părăsim zona"

Echipa Antena 3 CNN, surprinsă de trei replici ale cutremurelor din Turcia: "Toată lumea a înghețat şi ni s-a spus să părăsim zona"

Peste 141.000 de salvatori continuă să răscolească ruinele din 10 provincii afectate de cutremur. Misiunile nu sunt întrerupte nici măcar în timpul replicilor. Trei dintre ele au surprins echipa Antena 3 CNN, în Karamamaraş, acolo unde o tânără de 18 ani a fost salvată după mai bine de 107 ore petrecute sub dărâmături. Atenție, urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoțional!

Echipa Antena 3 CNN, surprinsă de trei replici ale cutremurelor din Turcia: "Toată lumea a înghețat şi ni s-a spus să părăsim zona"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    10 Feb 2023   •   20:10

Familiile a 263 de copii, scoși de sub ruinele din Turcia sunt de negăsit, anunță autoritățile de la Ankara.

Unii dintre ei au fost salvați în mod miraculos, așa cum s-a întâmplat și astăzi cu o tânără de 18 ani. Ea a fost scoasă de sub ruine, la aproape 100 de ore de la seismul devastator de luni dimineața.

Misiunea s-a desfășurat sub presiunea unui bloc din apropiere, care stătea să cadă peste echipele de salvatori.

Bilanțul negru al deceselor creşte de la oră la oră. Până acum, sunt 22.000 de morți în Siria și Turcia.

Echipa Antena 3 CNN, Cristi Popovici şi George Chironică, a fost acolo şi au transmis live de la locul operațiunilor de salvare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Cele mai mari probleme le reprezintă replicile care tot apar în fiecare oră. Sunt de ordinul zecilor și noi am simțit, astăzi, 3 replici.

Dimineață eram în Gaziantep, la etajul 6 al unei clădiri, alături de niște polițiști, când a început să se miște clădirea.

Ne-am uitat unii la alții, am strâns din dinți și am așteptat să treacă momentul pe care l-am simțit extrem, extrem de greu. 

Citeşte şi: Kahramanmaraș, un oraş al morţii. Corespondenţă de la echipa Antena 3 CNN în Turcia

Am coborât din clădire în siguranță, iar apoi cea de-a treia replică pe care am simțit-o foarte, foarte intens a fost aici, în Karamamaraş, chiar în timpul operațiunilor de salvare a fetei de 18 ani.

Una din clădirile care încă au rămas în picioare a început să se zgâlțâie serios. A început să cadă tencuială și tot felul de bucăți din ea.

Noi eram în apropiere la doar câțiva metri. Au fost niște momente de panică, însă cei care au rămas au fost salvatorii care au continuat să sape lângă fata aceea de 18 ani pe care au găsit-o în jurul orei 11:00. Au scos-o de sub dărâmături după aproape 3 ore chiar și pe timpul acestor replici extrem de înfricoșătoare.

Citeşte şi: Așa arată falia lăsată în urmă de cutremurul din Turcia. Imaginile filmate cu drona arată că se întinde pe kilometri întregi

Salvatorii au dus-o la ambulanță și a urmat apoi un moment de descătușare, cum niciodată nu am văzut, cu salvatori luându-se în brațe, cu necunoscuți, cu voluntari.

Toți au plâns, s-au rugat, iar apoi s-au întors din nou pe aceste ruine, pentru a mai încerca să mai caute și să mai scoată pe cineva de acolo.

Între timp, drama umanitară depășește orice imaginație. Sunt zeci de mii de oameni doar aici, în Karamamaraş, care stau şi aşteaptă ajutor de la guvern sau ajutorul venit pe cale internațională.

Citeşte şi: Salvatorii români în Turcia au scos o femeie de sub dărâmături, după nouă ore de săpături

Mănâncă de la aceste ceaune făcute în aer liber, cu ciorbă, ceaiuri, primesc ajutoare şi haine.

Urmează o perioadă extrem, extrem de complicată pentru toată lumea. Sunt peste 20 de milioane de persoane afectate de aceste cutremure.

Dintre ele, 70.000 de victime și peste 21.000 de persoane decedate. Însă este un bilanț provizoriu, deoarece cu fiecare zi cifrele acestea sunt din ce în ce mai mari și ar putea exploda până când se va trage linie și vom ști exact numărul total al victimelor", a transmis Cristi Popovici, corespondent special Antena 3 CNN în Turcia. 

Citeşte şi: Copil de trei ani, salvat de pompierii moldoveni la peste 75 de ore de la cutremurul devastator din Turcia

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close