Antena 3 CNN Externe Patronul clubului londonez de fotbal Tottenham Hotspur, arestat la New York. Acuzațiile care i se aduc

Patronul clubului londonez de fotbal Tottenham Hotspur, arestat la New York. Acuzațiile care i se aduc

Miliardarul britanic Joe Lewis, patronul clubului londonez de fotbal Tottenham Hotspur, a fost arestat la New York.

Patronul clubului londonez de fotbal Tottenham Hotspur, arestat la New York. Acuzațiile care i se aduc
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   22:15

Joe Lewis, acţionar majoritar al clubului londonez de fotbal Tottenham Hotspur, a fost arestat miercuri, înainte de apariţia sa, în aceeaşi zi, în faţa justiţiei americane, pentru trafic de informaţii privilegiate, a anunţat un procuror, informează AFP și Agerpres.

În vârstă de 86 de ani, instalat în Bahamas, omul de afaceri este acuzat că a "orchestrat o stratagemă neruşinată" de trafic de informaţii privilegiate, a declarat marţi procurorul districtului de sud din New York, Damian Williams, când şi-a anunţat rechizitoriul.

"Inculpaţii au fost arestaţi în această dimineaţă şi vor apărea (în instanţă) mai târziu astăzi", a indicat biroul său, într-o declaraţie.

Pe de altă parte, avocatul lui Joe Lewis a susţinut că justiţia americană a făcut o "eroare gravă de judecată" acuzându-l pe clientul său.

Citește și: A murit Sinéad O’Connor la vârsta de 56 de ani

"Domnul Lewis a venit voluntar în Statele Unite pentru a răspunde acestor acuzaţii neîntemeiate, iar noi îl vom apăra cu fermitate în instanţă", a adăugat David Zornow, într-un comunicat transmis AFP.

Între 2013 şi 2021, Joe Lewis ar fi "abuzat de accesul său la consiliile de administraţie" ale diferitelor companii pentru a oferi informaţii care nu sunt disponibile publicului larg "relaţiilor sale amoroase, asistenţilor săi personali, piloţilor săi privaţi şi prietenilor săi", care ar fi acţionat atunci pe baza acestor informaţii şi ar fi "câştigat milioane de dolari la bursă".

Rechizitoriul, lung de 29 de pagini, enumeră cele 19 acuzaţii aduse omului de afaceri, inclusiv câteva pentru "fraudă bursieră". El riscă până la 25 de ani de închisoare pentru cea mai gravă acuzaţie.

Joe Lewis este considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie, cu o avere estimată la peste 6 miliarde de dolari, conform Forbes, avere bazată pe activităţile sale de tranzacţionare (schimb valutar), începând din anii 1980.

Miliardarul este proprietarul unei companii din Bahamas, Tavistock Group, a cărei filială ENIC a devenit acţionar al lui Tottenham, club din Premier League, în 2001, potrivit stiripesurse.ro.

×
Subiecte în articol: Joe Lewis Tottenham Hotspur
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close