Antena 3 CNN Externe Patru români au cheltuit milioane de dolari furaţi de la peste 80.000 de americani. Vezi cum au reuşit

Patru români au cheltuit milioane de dolari furaţi de la peste 80.000 de americani. Vezi cum au reuşit

Patru români au cheltuit milioane de dolari furaţi de la peste 80.000 de americani. Vezi cum au reuşit
Sursa foto: Foto: windowsfordevices.com
12 Dec 2011   •   11:54

Patru români au fost acuzaţi că au „spart“ sistemele de citire a cardurilor credit folosite în peste 150 de restaurante din reţeaua „Subway“ şi zeci de alte magazine de retail  din SUA, au anunţat, joi, procurorii federali, informează itnews.com.

Acuzaţii, toţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au compromis informaţiile cardurilor de credit a peste 80.000 de clienţi şi au făcut achiziţii neautorizate în valoare de milioane de dolari, potrivit Departamentului american de Justiţie.

Începând cu 2008 şi până în luna mai a.c., acuzaţii au „spart“ peste 200 de sisteme POS, folosite de către magazine din SUA la plata cu cardul bancar.

Adrian-Tiberiu Oprea, 27 ani, din Constanţa, Iulian Dolan, 27 ani, din Craiova, Cezar Iulian Butu, 26 ani, din Ploieşti, şi Florin Radu, 23 ani, din Râmnicu Vâlcea, au fost acuzaţi de constituirea unui grup infracţional şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni informatice şi electronice

Oprea a fost arestat săpătămâna trecută chiar în România, fiind, în prezent în custodia poliţiştilor români. Butu şi Dolan au fost arestaţi la jumătatea lunii august, la intrarea pe teritoriul SUA, iar Radu este încă în libertate.

Acuzaţii au căutat pe internet sistemele POS care prezentau vulnerabilităţi, apoi se conectau la dispozitivele vizate ghicind parolele sau folosind programe de „spart“ parole.

Apoi instalau programe specializate care înregistrau toate datele ce intrau în dispozitivele de citire a cardurilor bancare. După ce reuşeau conectarea la aparatele din magazine şi restaurante, toate informaţiile erau automat transferate pe serverele atacatorilor cibernetici.

Acuzaţii au instalat şi viruşi informatici tip troian în sistemele POS prin intemediul cărora putea accesa dispozitivele oricând pentru a instala alte programe dăunătoare care îi ajutau la fraudarea sistemelor.

Acum cei patru români riscă fiecare câte 40 de ani de închisoare şi amenzi care ar putea ajunge la dublul sumei cheltuite.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close