Antena 3 CNN Externe Un penitenciar din Franța a scos deținuții la o ”ieșire culturală”, la zoo. Unul dintre ei a evadat

Un penitenciar din Franța a scos deținuții la o ”ieșire culturală”, la zoo. Unul dintre ei a evadat

Un deținut a evadat în timpul unei ”ieșiri culturale” la zoo, organizată de penitenciarul unde era încarcerat. Forțe impresionante sunt pe urmele bărbatului, care era condamnat pentru infracțiuni grave, inclusiv viol sub amenințarea armei și jaf armat.

Un penitenciar din Franța a scos deținuții la o ”ieșire culturală”, la zoo. Unul dintre ei a evadat
Sursa foto: Twitter/ LeFigaro
de Cerasela Stafie    |    04 Mai 2022   •   17:45

Ahmed B., în vârstă de 43 de ani, era încarcerat din 23 noiembrie 2005 la penitenciarul din orașul francez Valence. Bărbatul executa diverse pedepse, inclusiv viol sub amenințarea armei și jaf armat.

Individul a reușit să evadeze marți, 3 mai, în timpul unei ieșiri culturale cu alți trei deținuți la grădina zoologică Upie, din Drôme. Procuratura franceză a făcut publice informațiile miercuri în jurul prânzului, scrie Le Figaro.

Deținutul a profitat de un scurt moment de singurătate în toaletele parcului pentru a fugi, chiar în fața ofițerilor închisorii. Sesizate imediat, serviciile de jandarmerie au trimis resurse operaționale importante pentru localizarea fugarului. Un elicopter a fost dislocat pentru a survola zona. Totul a fost în zadar.

O investigație a fost deschisă în urma evadării și a fost încredințată Secției de Cercetare Grenoble. Cercetările erau încă în desfășurare, miercuri după-amiază, sub conducerea parchetului din Valence.

”Având în vedere profilul persoanei în cauză și în vederea menținerii ordinii publice, sunt folosite toate mijloacele pentru căutarea activă a acestui condamnat. Împotriva lui au fost emis, marți, și un mandat de arestare”, a precizat Parchetul Valence.

Încarcerat din 23 noiembrie 2005 într-un penitenciar pentru a executa diverse pedepse, Ahmed B. a fost transferat la Valence pe 19 mai 2021. Justiția îl condamnase, printre altele, pentru fapte de atac asupra proprietății și persoanelor, infracțiuni legate de narcotice sau de Codul Rutier.

De asemenea, el avea de executat o pedeapsă de 15 ani de închisoare pronunțată la 20 iunie 2008 de Curtea de Arbitraj din Rhône pentru acte de viol săvârșite sub amenințarea unei arme și jaf armat. Eliberarea sa este programată pentru 31 mai 2025.

În plus, șederea sa în închisoare a fost marcată de mai multe incidente în detenție și de o evadare anterioară în 2017, după care a fost rapid arestat și reîncarcerat.

×
Subiecte în articol: penitenciar Franta deținuti zoo evadare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close