Antena 3 CNN Externe Rusia a lansat un "război hibrid" pentru înlăturarea administraţiei pro-europene de la Chişinău, declară ministrul moldovean al Apărării

Rusia a lansat un "război hibrid" pentru înlăturarea administraţiei pro-europene de la Chişinău, declară ministrul moldovean al Apărării

Republica Moldova nu se confruntă cu un risc militar iminent, ci cu un "război hibrid" lansat de Rusia pentru înlăturarea Administraţiei pro-europene de la Chişinău, a declarat ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi.

Rusia a lansat un "război hibrid" pentru înlăturarea administraţiei pro-europene de la Chişinău, declară ministrul moldovean al Apărării
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    13 Mar 2023   •   18:17

"În momentul de faţă, nu există un pericol militar iminent la adresa Republicii Moldova, dar sunt alte tipuri de riscuri care afectează securitatea", a declarat Anatolie Nosatîi într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse.

Ministrul moldovean al Apărării a menţionat "dezinformarea", "tensiunile din societate generate de Rusia" şi "o serie de provocări" menite să genereze haos şi să modifice "ordinea politică".

Anatolie Nosatîi a cerut din nou demilitarizarea regiunii separatiste moldovene Transnistria, condusă de o Administraţie pro-rusă. "Noi nu am încetat să cerem evacuarea necondiţionată a forţelor ruse staţionate ilegal pe teritoriul moldovean", a precizat Anatolie Nosatîi.

Citiţi şi: Război în Ucraina, ziua 383. Șeful spionajului militar din Ucraina: "În locul lui Putin au fost trimise sosii la evenimente publice" 

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, recent, o rezoluţie prin care a condamnat invazia militară rusă în Ucraina şi a denunţat atrocităţi atribuite armatei ruse.

Însă Administraţia Rusiei a recomandat Republicii Moldova să evite "retorica antirusă" şi a denunţat "informaţiile false" privind presupuse planuri de a destabiliza situaţia, cerând Chişinăului să coopereze, inclusiv în problema transnistreană.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova război hibrid
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close