Antena 3 CNN Externe Persoanele condamnate pentru fapte violente nu vor mai avea acces în baruri şi cluburi, în Danemarca

Persoanele condamnate pentru fapte violente nu vor mai avea acces în baruri şi cluburi, în Danemarca

Parlamentul din Danemarca a adoptat, joi, o lege care interzice accesul persoanelor condamnate pentru fapte violente în baruri, restaurante şi alte localuri care servesc alcool noaptea.

Persoanele condamnate pentru fapte violente nu vor mai avea acces în baruri şi cluburi, în Danemarca
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Iun 2021   •   15:56

Interdicţia se aplică pentru toate localurile unde se serveşte alcool între miezul nopţii şi ora 05:00 dimineaţa. Interdicţia poate dura până la doi ani, în funcție de infracţiunea comisă, potrivit presei locale.

Măsura este menită să protejeze tinerii care sunt nerăbdători să își reia viața de dinainte de pandemie și vor să petreacă în cluburi și baruri.

Conform legii, poliţia ar putea de asemenea stabili ca anumite străzi să fie zone în care oamenii pot ieşi în oraş şi unde de asemenea infractorii violenţi nu vor avea acces.

Amenda pentru încălcarea acestei legi poate ajunge la 10.000 de coroane (peste 1.600 de dolari).

„Înainte ca pandemia să închidă viaţa de noapte, am asistat la mai multe incidente groaznice în care tineri nevinovaţi au fost atacaţi cu brutalitate”, a transmis ministrul justiţiei, Nick Haekkerup, într-un comunicat.

„Din acest motiv vom bloca accesul la viaţa de noapte pentru infractori”, a adăugat el.

Aceeași lege prevede că statul poate să recupereze prejudicii prin sechestrul pe haine scumpe, ceasuri, telefoane mobile sau alte lucruri de valoare de la inculpații care au datorii la stat.

Legea se va aplica de la 1 iulie.

×
Parteneri
Fiul președintelui SUA, găsit vinovat pentru deținere ilegală de armă
x close