Antena 3 CNN Externe Personal diplomatic rus, expulzat din sediul NATO, sub suspiciunea de spionaj

Personal diplomatic rus, expulzat din sediul NATO, sub suspiciunea de spionaj

Mai mulți membri ai personalului diplomatic rus au fost expulzați din sediul NATO. Aceștia erau suspectați de activități de spionaj.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   18:58

Anunțul a fost făcut de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice într-un interviu publicat de tabloidul german Bild.

"Ne-am dat seama că ei realizau activităţi care nu erau de fapt muncă diplomatică, ci muncă de intelligence”, a declarat Jens Stoltenberg pentru Bild, conform Reuters și Agerpres.

După izbucnirea războiului Rusiei în Ucraina, în primăvara lui 2022, mai multe state membre ale Uniunii Europene au expulzat diplomați ruşi, ca o reacţie concertată după descoperirea cadavrelor unor victime civile ucrainene în Bucea, o suburbie a Kievului, ca un demers tranșant la imaginile ajunse în spaţiul public care arăta scena unui masacru atribuit armatei ruse.

Joi, Kremlinul a transmis că relațiile dintre Rusia și NATO au ajuns la nivelul confruntării directe În acea zi ministrul adjunct de externe rus a spus că relațiile dintre Rusia și NATO se înrăutățesc, dar Moscova nu are intenția de a intra într-un conflict cu o țară NATO.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close