Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 773. Șase morți și 10 răniți, la Harkov, în urma unui atac cu rachete și drone

Război în Ucraina, ziua 773. Șase morți și 10 răniți, la Harkov, în urma unui atac cu rachete și drone

Război în Ucraina, ziua 773. În noaptea de 5 spre 6 aprilie, forțele ruse au atacat orașul Harkov, nord-estul Ucrainei, al doilea oraș ca mărime din țară, transmit publicațiile Ukrainska Pravda și Obozrevatel. Primul bilanț al victimelor: șase morți și 10 răniți.

Război în Ucraina, ziua 773. Șase morți și 10 răniți, la Harkov, în urma unui atac cu rachete și drone
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   15:00

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul Ceasiv Iar din Donețk, anunță generalul Sîrskîi
  • Rușii spun că au atacat ”complexul militar-industrial” din Ucraina
  • ”10 bombardamente ucrainene, 30 de obuze, cel puțin 2 victime”, la Donețk
  • Rușii anunță că ucrainenii au bombardat două sate din regiunea Kursk
  • Apelul lui Zelenski, după atacul rusesc de la Harkov
  • Numărul răniților din regiunea Zaporojie crește
  • Ministerul rus al Apărării: 10 rachete RM-70 Vampir au fost distruse deasupra regiunii Belgorod
  • Polonia și-a ridicat în aer aeronavele, în urma atacului rusesc de azi-noapte
  • Ucraina a distrus șase avioane rusești după un atac în Rostov
  • Șase morți și 10 răniți, la Harkov, în urma unui atac cu rachete și drone
  • Ucraina va putea folosi anul acesta drone cu o rază de acțiune de 2.000 km
  • O dronă kamikaze a lovit o bază militară din Transnistria, la șase kilometri de granița cu Ucraina
  • David Cameron, ministrul britanic de Externe, merge în SUA să obțină ajutor de miliarde de dolari pentru Ucraina
  • Cinci rachete au fost lansate de Rusia asupra localității ucrainene Zaporojie. Trei persoane au fost ucise
  • Statele vecine Rusiei se roagă de aliații NATO să reintroducă serviciul militar obligatoriu
  • Un bombardament a distrus biroul din Ucraina al organizației Medici fără Frontiere. Patru persoane rănite

Update 15:40. Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul Ceasiv Iar din Donețk, anunță generalul Sîrskîi

Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul Ceasiv Iar din estul Ucrainei, în pofida încercărilor trupelor ruse de a rupe linia defensivă ucraineană, a afirmat sâmbătă comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, potrivit Reuters.

Agenţia de presă rusă de stat RIA a citat vineri un oficial care a susținut că forţele ruse au pătruns în suburbiile oraşului, pe care Moscova îl consideră un important avanpost pentru trupele Kievului. Armata ucraineană a transmis că informaţia nu este adevărată.

„Ceasiv Iar rămâne sub controlul nostru şi toate încercările inamicului de a pătrunde în localitate au eşuat”, a scris Sîrskîi sâmbătă, într-un mesaj publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Înaintarea rapidă a ruşilor în Ceasiv Iar, un oraş cu o populaţie de 12.200 de locuitori înainte de război, situat la vest de oraşul Bahmut (aflat în ruine şi ocupat de ruşi), ar însemna un eşec sumbru pentru Kiev şi ar conferi un impuls puternic ruşilor pe câmpul de luptă, notează Agerpres.

Forţele ruse avansează treptat în estul Ucrainei, după ce au cucerit în februarie oraşul Avdiivka, bastion puternic fortificat în această zonă estică, în timp ce trupele ucrainene încearcă să ţină piept asalturilor ruse în condiţiile unei penurii de muniţii, îndeosebi de obuze de artilerie, ajutorul american fiind blocat de luni de zile în Congresul SUA.

Update 15:00. Două drone de recunoaștere rusești Orlan-10 au fost doborâte deasupra Mării Negre

Militari ai brigăzii de rachete antiaeriene Odesa au distrus două UAV-uri de recunoaștere Orlan-10 rusești, deasupra Mării Negre, au transmis Forțele de Apărare de Sud, citate de Suspilne.

Update 14:20. Rușii spun că au atacat ”complexul militar-industrial” din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a precizat că atacul nocturn din Ucraina „cu rachete și drone” a vizat „întreprinderile complexului militar-industrial ucrainean”, și nu ținte civile, transmite Kommersant.

Update 13:30. ”10 bombardamente ucrainene, 30 de obuze, cel puțin 2 victime”, la Donețk

Pe 6 aprilie, armata ucraineană a bombardat orașul Donețk „de cel puțin 10 ori, cu 30 de obuze”. Sunt cel puțin două victime civile, transmite ziarul rusesc de de stat Izvestia, care îl citează pe primarul orașului ucrainean aflat sub control rusesc, Alexei Kulemzin.

Update 12:45. Rușii anunță că ucrainenii au bombardat două sate din regiunea Kursk

Satul Tetkino, districtul Glușkovski, a fost bombardat din partea ucraineană, a declarat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, citat de Kommersant.

Potrivit acestuia, o persoană a fost rănită și a fost internat. 7 case, 6 mașini și 3 magazine din piața locală au fost afectate. Satul Popovo-Lejaci a fost și el bombardat și au fost avariate 13 gospodării și o mașină, a mai precizat oficalul rus.

Update 12:00. Apelul lui Zelenski, după atacul rusesc de la Harkov

”Teroarea rusă împotriva Harkovului nu se oprește. Un alt atac asupra orașului și a regiunii. Au fost avariate clădiri rezidențiale și infrastructura civilă.

Din păcate, 6 persoane au murit. Sincere condoleanțe rudelor și prietenilor. Cel puțin 10 persoane au fost rănite. Toate serviciile de urgență și salvare acționează. la fața locului, toate victimele sunt ajutate.

Trebuie să oprim această teroare. Este imperativ să consolidăm apărarea antiaeriană pentru regiunea Harkov. Partenerii noștri ne pot ajuta în acest sens”, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe canalul său de Telegram, preluat de Obozrevatel.

Update 11:25. Numărul răniților din regiunea Zaporojie crește

Mihailo Fedorov, șeful administrației din Zaporojie, a anunțat, sâmbătă, că 4 oameni au murit și cel puțini 25 au fost răniți, printre care doi copii, în urma atacurilor de ieri cu rachete asupra regiunii, transmite TSN.

Serviciile de salvare sunt prezente la fața locului, potrivit paginii de Facebook a poliției naționale ucrainene.

❗️ Запоріжжя. Станом на 8:30 відомо про 23 поранених громадян після вчорашнього масованого ракетного удару по місту,...

Publicată de МВС України pe Vineri, 5 aprilie 2024

Update 10:50. Ministerul rus al Apărării: 10 rachete RM-70 Vampir au fost distruse deasupra regiunii Belgorod

Sistemele ruse de apărare aeriană au distrus 10 rachete RM-70 Vampir peste regiunea Belgorod, a informat, sâmbătă, 6 aprilie, Ministerul rus al Apărării, citat de Kommersant. Potrivit guvernatorului Viacheslav Gladkov, nimeni nu a fost rănit.

Șapte blocuri și o clădire administrativă au fost avariate, iar o casă a luat foc, în satul Dubovoe. Zeci de mașini au suferit avarii.

Update 09:30. Polonia și-a ridicat în aer aeronavele, în urma atacului rusesc de azi-noapte

Comandamentul Operațional a ridicat aeronavele și aeronavele aliate în aer, în perioada atacului rusesc din Ucraina, a transmis Forțele Armatei ale Poloniei, într-o postare pe x, fosta Twitter.

”Se observă o activitate intensivă a aviației cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse, legată de lansarea de rachete asupra teritoriului Ucrainei. Au fost inițiate toate procedurile necesare pentru siguranța spațiului aerian polonez”, a transmis armata poloneză.

Update 09:00. Ucraina a distrus șase avioane rusești după un atac în Rostov

Șase avioane de război rusești au fost distruse după un atac aerian al ucrainenilor asupra unei baze din regiunea Rostov. Informația a fost oferită agențiilor internaționale de surse din serviciile de securitate de la Kiev. Avioanele distruse de ucraineni erau folosite pentru a bombarda pozițiile militare, dar și orașele aflate aproape de linia frontului.

De partea cealaltă, Rusia a semnalat un atac masiv cu drone ucrainene împotriva regiunilor rusești și a susținut că a doborât 53 de aeronave fără pilot.

Update 08:15. Șase morți și 10 răniți, la Harkov, în urma unui atac cu rachete și drone

”Acest atac asupra locuitorilor pașnici din Harkov dovedește încă o dată că Rusia este un stat terorist”, a declarat Ihor Terehov, citat de Ukrainska Pravda.

Șase oameni au murit, după atacul nocturn lansat de forțele rusești la Harkov. Alți 10 sunt răniți.

Potrivit autorităților ucrainene, regiunea Harkov a fost lovită de rachete balistice lansate și drone Shahed din regiunea Belgorod. Au fost lovite un bloc, alte șase clădiri înalte, o benzinărie și un magazin.

Ucraina urmează să utilizeze anul acesta drone cu o rază de acțiune de până la 2.000 km sau chiar mai mult. Acest lucru ar urma să compenseze lipsa de rachete cu rază medie și lungă de acțiune.

Conform jurnaliștilor de la BILD, aceste drone sunt considerate a fi viitorul în domeniul militar, înlocuind treptat rachetele tradiționale.

Până la sfârșitul anului, zece producători sunt așteptați să furnizeze Forțelor Armate ale Ucrainei drone cu o rază de acțiune de până la 2.500 km. Mai mult decât atât, Biroul de Proiectare din Kiev "Luch” a dezvoltat o dronă numită "Sokil-3000”, capabilă să zboare până la 3.300 km.

Conform estimărilor BILD, aceste noi arme ucrainene ar putea ataca ținte în regiunea Murmansk, unde se găsesc aproximativ 80 de baze militare, inclusiv aerodromul militar "Olenia”, care găzduiește bombardiere strategice care pot amenința Ucraina.

La începutul lunii aprilie, dronele Forțelor Armate ale Ucrainei au atacat pentru prima dată uzina de asamblare a dronelor "Shakhed” din Tatarstan, aflată la 1.200 de kilometri de linia frontului. Una dintre lovituri a fost efectuată cu o dronă ucraineană UJ-22, ale cărei caracteristici tehnice se credea că aveau o autonomie de doar 800 km.

Cu toate acestea, chiar dacă președintele Zelenski a promis un milion de drone, procesul de fabricație abia a început și deja se pare că necesarul nu este acoperit. În timp ce se caută resurse financiare și începe producția de drone standard care pot fi asamblate acasă, există o nevoie urgentă pentru tehnologii mai sofisticate în teatrul de război.

Război în Ucraina, 5 aprilie 2024 | Cinci rachete au fost lansate de Rusia asupra localității ucrainene Zaporojie. Trei persoane au fost ucise

Război în Ucraina, 4 aprilie 2024 | Stoltenberg: "Nu avem planuri să trimitem trupe de luptă în Ucraina"

Război în Ucraina, 3 aprilie 2024 | Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, propune un fond de ajutor militar de 100 de miliarde de euro pentru Ucraina 

Război în Ucraina, 2 aprilie 2024 | Ucraina a lovit ținte la peste 1.000 de kilometri de granița sa cu Rusia

Război în Ucraina, 1 aprilie 2024 | Primele imagini cu marele asalt mecanizat încercat de ruși în Ucraina

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close