Antena 3 CNN Externe Peste 100 de persoane au fost ucise luni, în confruntările din Siria. Se apropie termenul-limită pentru retragerea armatei

Peste 100 de persoane au fost ucise luni, în confruntările din Siria. Se apropie termenul-limită pentru retragerea armatei

Peste 100 de persoane au fost ucise luni, în confruntările din Siria. Se apropie termenul-limită pentru retragerea armatei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    09 Apr 2012   •   21:50

Mai mult de 100 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise luni în violenţele din Siria, anunţă Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, cu câteva ore înainte de termenul-limită pentru retragerea tancurilor armatei, informează AFP.

Dintre cele mimim 101 persoane ucise, 74 sunt civili, 19 membri ai forţelor guvernamentale şi opt insurgenţi au fost ucişi luni în Siria.

Sâmbătă, cel puţin 83 de morţi, dintre care 55 de civili, au fost înregistraţi în urma violenţelor din Siria. Majoritatea deceselor au fost provocate de către bombardamentele din regiunea Hama (centru).

Săptămâna trecută, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, în unanimitate, o declaraţie prin care Siria este îndemnată să respecte data de 10 aprilie, ca termen pentru încetarea principalelor operaţiuni militare.

Opoziţia siriană este somată să înceteze operaţiunile militare până pe 12 aprilie.

Violenţele din Siria au făcut 10.108 morţi de la debutul mişcării de contestare populară, din 15 martie 2011 şi până la începutul acestei luni, a anunţat şeful Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDH), Rami Abdel Rahmane.

×
Subiecte în articol: Siria violente morti ucisi
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close