Antena 3 CNN Externe Siria: Peste 80 de morţi, sâmbătă, în urma bombardamentelor

Siria: Peste 80 de morţi, sâmbătă, în urma bombardamentelor

Siria: Peste 80 de morţi, sâmbătă, în urma bombardamentelor
Sursa foto: Foto: toreigeland.com
07 Apr 2012   •   17:56

Cel puţin 83 de morţi, dintre care 55 de civili, au fost înregistraţi în urma violenţelor de sâmbătă în Siria. Majoritatea deceselor au fost provocate de către bombardamentele din regiunea Hama (centru), a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP.

În total, "55 de civili au fost ucişi, dintre care 40 în bombardamentele şi tirurile de armă din oraşul Latamna, în provincia Hama", a explicat OSDO.

În plus, potrivit aceleiaşi surse, o femeie a fost ucisă de un lunetist ascuns, în provincia Alep (nord). În regiunea Idleb (nord-vest), doi bărbaţi au fost împuşcaţi mortal în timp ce se aflau în maşina lor, în apropiere de Ariha, iar alţi trei la Khan Sheikhun şi la Sarje. OSDO a precizat că 16 dezertori şi 12 soldaţi şi agenţi de securitate au murit în diferite regiuni.

Organizaţia, cu sediul în Marea Britanie, a anunţat, de asemenea, descoperirea a 13 cadavre în cartierul Deir Baalbeh din Homs, şi a altor zece în localitatea Hreitan din provincia Alep.

Violenţele s-au soldat cu 77 de morţi joi şi alţi 35 vineri, majoritatea civili.

Siria este afectată din martie 2011 de o revoltă populară care s-a militarizat treptat. Potrivit OSDO, violenţele au provocat moartea a peste 10.000 de persoane, majoritatea civili. Opoziţia siriană este somată să înceteze operaţiunile militare până pe 12 aprilie.

×
Subiecte în articol: morti civili Siria OSDO
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close