Peste 4.000 de soldaţi vor ajuta la construirea gardului de la frontiera dintre Ungaria şi Serbia

12 Sep 2015   •   21:21
Peste 4.000 de soldaţi vor ajuta la construirea gardului de la frontiera dintre Ungaria şi Serbia

4.300 de soldați vor fi desfășurați în acest weekend la granița de sud a Ungariei, principala lor misiune fiind să ajute la construirea mai rapidă a gardului de la frontiera cu Serbia, a anunțat sâmbătă noul ministru al apărării ungar, Istvan Simicsko, într-un interviu pentru cotidianul Magyar Idok, potrivit Agerpres.

Oficialul ungar a afirmat că gardul respectiv, compus din două structuri paralele, ar urma să fie ridicat până la finalul lunii octombrie.

O altă sarcină a soldaților ungari desfășurați la granița cu Serbia va fi sprijinirea forțelor de poliție care vor pune în aplicare măsuri mai stricte față de imigranții ilegali începând cu data de 15 septembrie.

Potrivit noii legislații adoptate la începutul acestei luni de parlamentul de la Budapesta, la 15 septembrie intră în vigoare noua lege care pedepsește trecerea ilegală a frontierei ungare cu până la 5 ani de închisoare. Referitor la noile norme, premierul ungar Viktor Orban a anunțat că de la jumătatea acestei luni orice imigrant care va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat.

Parteneri
x close