Antena 3 CNN Externe Peste 50 de militanţi pentru drepturile omului, arestaţi la Moscova

Peste 50 de militanţi pentru drepturile omului, arestaţi la Moscova

Peste 50 de militanţi pentru drepturile omului, arestaţi la Moscova
Sursa foto: Arestari Moscova
01 Noi 2009   •   16:56

Peste 50 de oameni au fost arestaţi la Moscova, după un miting neautorizat al opoziţiei. Manifestanţii au cerut respectarea Constituţiei ruse, care garantează libertatea cuvântului şi a adunărilor. Una din organizatoare, o fostă disidentă din timpul Uniunii Sovietice, în vârstă de 82 de ani, nu a putut ajunge la locul demonstraţiei deoarece a fost escortată permanent de poliţişti.

"Regimul se comportă astfel deoarece se simte în pericol", a comentat un alt militant. Participanţii s-au angajat să manifesteze din nou, chiar şi fără aprobare, în ultima zi a fiecărei luni.

Militanţii pentru apărarea drepturilor omului spun că regimul de la Kremlin îngrădeşte libertatea presei şi limitează drepturile cetăţenilor, de când Vladimir Putin a fost ales pentru prima dată preşedinte al statului, în 2000. Ei sunt de părere că situaţia nu s-a îmbunătăţit nici de când la conducerea Rusiei este Dmtri Medvedev.

Mulţi dintre ruşi consideră că, în continuare, Putin este adevăratul şef al statului, deşi din mai 2008 ocupă funcţia de prim-ministru.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close