Antena 3 CNN Externe Carnavalul de la Rio | Petrecerile au început. Mulţimea a umplut străzile, după doi ani în care festivalul a fost anulat

Carnavalul de la Rio | Petrecerile au început. Mulţimea a umplut străzile, după doi ani în care festivalul a fost anulat

Carnavalul din Rio se deschide, oficial, vineri, dar petrecerile de stradă au început deja.

Carnavalul de la Rio | Petrecerile au început. Mulţimea a umplut străzile, după doi ani în care festivalul a fost anulat
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   12:04

Festivalurile de stradă au început în Rio. Oamenii sunt nerăbdători să cânte şi să danseze în voie după doi ani în care carnavalul a fost anulat sau s-a desfăşurat în format redus, din cauza pandemiei.

Nu mai puţin de 80 de petreceri au fost programate la sfârşitul săptămânii trecute iar mulţimea a umplut străzile.

"Tot ce dorim este să fim veseli, să ne îmbrăţişăm şi să dansăm samba", a spus o participantă.

Iar un artist stradal a apreciat că acesta va fi "carnavalul renaşterii" după confruntarea cu virusul.

Citeşte şi: Carnavalul de la Veneţia, locul unde istoria se îmbină cu distracţia

Tot zilele trecute, Sambadromul a fost scena unui ritual de alungare a spiritelor rele, săvârşit de preoţi ale unor religii tradiţionale de origine africană.

Cei prezenţi au găsit aici o nouă ocazie de a dansa, deşi cădea o ploaie torenţială.

Carnavalul din Rio de Janeiro este un faimos festival ținut anual înainte de Postul Mare și este considerat cel mai mare carnaval din lume, având zilnic câte două milioane de oameni pe străzi. Primul festival de la Rio datează din 1723.

Tipic, parada Carnavalului de la Rio este plină de petrecăreți, turiști și dansatoare ale școlilor de samba din Rio (peste 200, împărțite în 5 divizii). 

În timpul carnavalului, datorită afluxului de turiști, există o lipsă acută de locuri în hoteluri și o creștere a prețurilor locuințelor. Multe Cariocas (portul Cariocas, rezidenți din Rio) părăsesc orașul pe durata carnavalului pentru a se distra cu familiile lor.

Se presupune că rata criminalității crescute în oraș în timpul carnavalului, adesea citată în presă, este oarecum relativă. Apariția pe străzile orașului a milioane de oameni care sărbătoresc și beau în mod inevitabil duce la o creștere a tensiunii, care se poate transforma într-o crimă.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close