Antena 3 CNN Externe Philip Morris, condamnată la plata unor daune record unei fumătoare, de 300 milioane dolari

Philip Morris, condamnată la plata unor daune record unei fumătoare, de 300 milioane dolari

Philip Morris, condamnată la plata unor daune record unei fumătoare, de 300 milioane dolari
20 Noi 2009   •   17:31

Un tribunal din Florida a condamnat producătorul de ţigarete Philip Morris USA la plata unor daune record, în valoare de 300 de milioane de dolari, unei fumătoare în vârstă de 61 de ani care se află într-un scaun cu rotile datorită unui emfizem pulmonar, relatează Reuters.

Cindy Naugle va primi din partea Philip Morris USA 56,6 milioane de dolari pentru chletuielile medicale, dar şi daune punitive în caloare de 244 milioane dolari. Aceasta este cea mai mare despăgubire acordată până acum într-un asemenea caz.

Însă din cauza ?numeroaselor erori comise de judecător? Philip Morris va cere reexaminarea verdictului, potrivit lui Murray Garnick, purtătorul de cuvânt al companiei americane.

?Suntem de părere că daunele punitive sunt prea mari şi ele încalcă legea statală şi prevederile constituţionale?, a declarat Murray Garnick.

Cazul lui Cindy Naugle este doar unul dintre cele 8.000 de plângeri înregistrate la Curtea Supremă din Florida, rezultatul fiind un proces împotriva companiilor producătoare de tutun, care datează din 2006.

Cazul colectiv a dus la plata unor daune record în valoare de 145 de miliarde de dolari, cele mai mari despăgubiri acordate în istoria SUA.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noi dezvăluiri bombă ale văduvei celui ucis de fii vrăjitoarei Sidonia
x close