Antena 3 CNN Externe Plaja Copacabana din Rio De Janeiro, luată cu asalt pentru omagierea zeiţei mării şi fertilităţii (VIDEO)

Plaja Copacabana din Rio De Janeiro, luată cu asalt pentru omagierea zeiţei mării şi fertilităţii (VIDEO)

Plaja Copacabana din Rio De Janeiro, luată cu asalt pentru omagierea zeiţei mării şi fertilităţii (VIDEO)
Sursa foto: brazilia
30 Dec 2009   •   16:29

Două mii de oameni au luat cu asalt plaja Copacabana din Rio De Janeiro pentru a o omagia pe Iemanja, zeiţa afro-braziliană a mării şi fertilităţii. Festivalul are loc în fiecare an la sfârşitul lui decembrie.

Procesiunea începe din centrul oraşului şi se încheie pe malul Oceanului Atlantic. În tot acest timp, oamenii, majoritatea îmbrăcaţi în haine albe, cântă imnuri religioase şi dansează în cinstea zeiţei.

Localnicii trimit în larg flori şi lumânări, ofrande aduse zeiţei Iemanja, considerată, printre altele, zeiţa fertilităţii şi a apelor, patroana protectoare a pescarilor şi a celor care supravieţuiesc naufragiilor.

Statuia zeiţei , împodobită cu flori, a fost scăldată în şampanie.

Credincioşii Umbanda şi Candomble au adresat şi anul acesta mai multe rugăminţi zeiţei.

Pentru mulţi dintre brazilieni aceste ritualuri sunt pline de semnificaţii. Potrivit tradiţiei, dacă ofrandele aruncate în ocean sunt luate de valuri, atunci Iemanja le-a acceptat şi oamenii vor avea parte de noroc în noul an.

Evenimentul deschide seria petrecerilor care preced noaptea de Revelion în Rio de Janeiro. În jur de două milioane şi jumătate de oameni sunt aşteptaţi pe plajele braziliene pentru a întâmpina noul an.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Brazilia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close