Antena 3 CNN Externe Plângere, depusă la Paris împotriva revistei Charlie Hebdo. O asociaţie denunţă incitarea la ură

Plângere, depusă la Paris împotriva revistei Charlie Hebdo. O asociaţie denunţă incitarea la ură

Plângere, depusă la Paris împotriva revistei Charlie Hebdo. O asociaţie denunţă incitarea la ură
19 Sep 2012   •   19:39

O plângere a fost depusă miercuri la Parchetul din Paris în numele unei asociaţii împotriva Charlie Hebdo pentru "incitare la ură" după publicarea de către săptămânal a unor caricaturi cu profetul Mahomed, a anunţat o sursă judiciară, citată de AFP.
   
O anchetă a fost deschisă de Parchet pentru piratarea site-ului de Internet al publicaţiei, a precizat aceeaşi sursă.
   
Plângerea împotriva Charlie Hebdo a fost depusă în cursul zilei în numele unei organizaţii care se numeşte Asociaţia siriană pentru liberate şi care susţine că are sediul în cel de-al XX-lea arondisment din Paris.
   
Aceasta apreciază că Charlie Hebdo "a decis să arunce gaz pe foc difuzând o caricatură cu profetul Mahomed", potrivit textului acestei plângeri.
   
Reclamanţii acuză săptămânalul de "incitare publică la discriminare, la ură sau violenţă naţională, rasială sau religioasă" sau defăimare publică rasială, religioasă".
   
Plângerea a fost primită de Parchet, care va trebui să decidă eventuale urmări judiciare, a precizat sursa citată.
   
Parchetul a deschis în schimb o anchetă privind privind piratarea site-ului de Internet al Charlie Hebdo. Această investigaţie, încredinţată Brigăzii de anchetă privind fraudele din domeniul tehnologiei informaţiilor (Befti), a fost deschisă după o plângere a săptămânalului pentru intruziune într-un sistem automatizat de date.
   

×
Subiecte în articol: plangere Charlie Hebdo
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close