Antena 3 CNN Externe Politician german: "Muncitorii români pleacă după cum au chef şi n-au habar ce fac" (VIDEO)

Politician german: "Muncitorii români pleacă după cum au chef şi n-au habar ce fac" (VIDEO)

Politician german: "Muncitorii români pleacă după cum au chef şi n-au habar ce fac" (VIDEO)
04 Sep 2009   •   18:44

Jürgen Rüttgers, prim ministrul creştin-democrat al landului Renania de Nord ? Westfalia, îşi face campanie electorală atacându-i pe români. Potrivit Deutsche Welle, acesta consideră că românii vin şi pleacă de la muncă atunci când poftesc, spre deosebire de cei germani care sosesc la şapte dimineaţa şi rămân la serviciu până la sfârşitul programului.

"Spre deosebire de angajaţii din Bazinul Ruhr, cei din România nu vin dimineaţa la ora şapte la schimbul întâi şi nu rămân până la sfârşitul programului - ci vin şi pleacă după cum au chef şi n-au habar ce fac", a spus Jürgen Rüttgers. În acest fel încearcă prim-ministrul să câştige electoratul tradiţional de stânga din Duisburg. Afirmaţia a fost făcută în contextul retragerii firmei Nokia de la Bochum la Jucu, Cluj.



Mai mult, şi revista Spiegel a preluat, vineri, cuvintele rostite de acesta pe 26 august. Primul ministru Jürgen Rüttgers nu ar fi intenţionat însă să-i atace pe muncitorii români prin discursul său ci doar să scoată în evidenţă nivelul înalt de calificare al forţei de muncă din Bazinul Ruhr, potrivit oficialilor conservatori de la Düsseldorf, citaţi de Deutsche Welle.



Mutarea fabricii Nokia a stârnit ample proteste în Germania, la Bochum, acolo unde se produceau până la începutul lui 2008 telefoanele respective. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Marius Nicoară a declarat, la vremea respectivă, că a depus toate eforturile care îl vizau pentru ca acest proiect să se dezvolte.

Mulţi jurnalişti germani au venit anul trecut în Cluj, ca urmare a scandalului stârnit de fabrica Nokia. "Tuturor le-am spus că Nokia nu şi-a mutat aici fabrica din Germania, ci a construit un cu totul alt concept, pe care nu îl putea dezvolta la Bochum", a precizat atunci Marius Nicoară.

La începutul anului 2008, 6.000 de nemţi au făcut un lanţ uman la Bochum, în semn de protest că finlandezii de la Nokia îşi mută fabrica în România. Nemţii au cerut chiar boicotarea produselor firmei.


Acest subiect ne-a fost semnalat de un cititor www.antena3.ro, căruia îi mulţumim pe această cale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: muncitori romani Nokia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close