Antena 3 CNN Externe Poliția a intervenit cu tunuri de apă împotriva protestatarilor Green Pass din Italia

Poliția a intervenit cu tunuri de apă împotriva protestatarilor Green Pass din Italia

Polițiștii italieni au intervenit în protestele împotriva certificatului verde. Oamenii au fost dispersați cu tunuri de apă.

Poliția a intervenit cu tunuri de apă împotriva protestatarilor Green Pass din Italia
Sursa foto: Twitter/The New York Times
de Cerasela Stafie    |    18 Oct 2021   •   15:11

Oamenii legii, echipați cu scuturi și căști și dotați cu tunuri de apă, și-au făcut apariția încă de la primele ore ale dimineții. Muncitorii și activiștii împotriva certificatului verde s-au strâns în fața porții numărul 4 din portul Trieste.

Aceștia amenințau cu blocarea operațiunilor din port, unul important pentru economia țării. Oamenii sunt nemulțumiți de extinderea obligativității Green Pass-ului la locurile de muncă, iar protestele se derulează de mai multe zile.

Polițiștii nu au ezitat în a interveni. Aceștia i-au somat în mod repetat pe cei prezenți să evacueze zona, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ulterior, tunurile cu apă au fost activate.

În primă instanță, protestatarii au încercat să reziste formând lanțuri umane și luându-se unii pe alții în brațe. Autoritățile au reușit să disperseze mulțimea, înaintând metru cu metru și împingând oamenii departe de intrarea în port, spre zona de parcare, scrie Skytg24.it.

Potrivit publicației menționate, unul dintre oamenii prezenți a acuzat lovituri, iar un polițist a fost și el rănit. În plus, forțele de ordine investighează mai multe persoane pentru modul în care au acționat în cadrul manifestațiilor.

După ce au părăsit portul, protestatarii s-au mutat pe străzile orașului. Stefano Puzzer, purtătorul de cuvânt al Coordonării Muncitorilor din Portul din Trieste, a anunțat că greva va fi prelungită până la data de 21 octombrie. Și, din fruntea manifestației, a spus: „să vedem dacă au curajul să ne evacueze și din Piazza Unità d'Italia”.

×
Subiecte în articol: Italia proteste certificat verde poliție
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close