Antena 3 CNN Externe Doi poliţişti români din Londra au fost prinşi că au încălcat carantina, după ce au postat poze din vacanţă pe Instagram

Doi poliţişti români din Londra au fost prinşi că au încălcat carantina, după ce au postat poze din vacanţă pe Instagram

Doi poliţişti români din Londra sunt ameninţaţi cu demiterea după ce au încălcat carantina când s-au întors din România în Marea Britanie.

 Doi poliţişti români din Londra au fost prinşi că au încălcat carantina, după ce au postat poze din vacanţă pe Instagram
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    08 Iun 2021   •   13:57

Nişte poze postate pe Instagram au oferit bătăi de cap unor agenţi români ai Poliţiei Metropolitane din Londra. Aceştia au fost amendaţi cu 2.000 de lire şi sunt ameninţaţi acum cu demiterea după ce şi-au petrecut un weekend în România, în luna octombrie a anului trecut, fără să respecte regulile de carantină atunci când s-au întors în Marea Britanie.

Roberto-Cristian Varvara, în vârstă de 27 de ani şi Alexandra Chiriac, în vârstă de 21 de ani, sunt acuzaţi că nu au respecat măsurile de izolare, după ce s-au întors din România. Ei au fost în vizită la părinţi, în luna octombrie a anului trecut, fără să le spună superiorilor, însă pozele realizate acasă, postate pe Instagram, i-au dat de gol.

Românii au fost pârâţi de un coleg britanic

Unul dintre colegii lor, de origine britanică, este cel care a descoperit pozele compromiţătoare pe conturile de social media ale românilor. El a raportat incidentul apoi către conducere, iar recent a depus mărturie împotriva celor doi.

A dezvăluit acolo că Roberto Varvara s-ar fi şi lăudat la el anterior că vrea să plece pentru un weekend fără să îşi anunţe şefii.

Cei doi români s-au ales cu urmărire penală

Românii mai sunt acuzaţi şi că nu au plătit amenzile, a câte 1.000 de euro fiecare, iar din această cauză a început o urmărire penală.

În urma disputei iscate de vizita lor în ţară, aceştia riscă şi să fie daţi afară din cadrul Poliţiei Metropolitane, care trece oricum printr-o perioadă de percepţie publică negativă, din partea londonezilor.

×
Subiecte în articol: poliție Londra carantină Instagram
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close