Antena 3 CNN Externe Polonia a trimis un convoi cu muniție în Ucraina

Polonia a trimis un convoi cu muniție în Ucraina

Polonia a trimis un convoi cu muniție în Ucraina, potrivit ministrului Apărării din această țară, Mariusz Błaszczak.

Polonia a trimis un convoi cu muniție în Ucraina
Sursa foto: Mediafax
de Claudia Popovici    |    25 Feb 2022   •   22:19

Este primul transport de ajutor militar recunoscut public către Ucraina de la începutul invaziei rusești, conform CNN.

Un convoi cu muniție pe care îl donăm Ucrainei a ajuns deja la vecinii noștri. Suntem alături de ucraineni și ne arătăm solidaritatea față de agresiunea rusă", a scris Mariusz Błaszczak într-un tweet.

Tweet-ul nu descre nici tipul de muniție pe care Polonia a trimis-o ucrainenilor, nici cantitatea.

Primarul din Kiev avertizează că urmează o noapte ”dificilă”: ”Trupele ruse sunt foarte aproape”

”Situația de acum este amenințătoare pentru Kiev, fără exagerare. Noaptea și dimineața vor fi dificile”, a spus Klitschko într-un mesaj postat vineri pe canalul său Telegram.

”Trupele ruse sunt foarte aproape de capitală. Grupurile de sabotaj neutralizează armata și agențiile de aplicare a legii din oraș”, a transmis edilul.

”Podurile sunt sub protecție și control special în Kiev. Echipamente militare și soldați ai Forțelor Armate le patrulează”, a adăugat.

Primarul a mai transmis că spitalele din Kiev funcționează în regim de război și a spus că au fost instalate puncte de control la principalele intrări în oraș și în apropierea unor facilități strategice din capitală.

„Facem acest lucru pentru a proteja Kievul”, a spus el, adăugând: „Le mulțumesc oamenilor din oraș pentru disponibilitatea lor de a apăra capitala și țara, împreună cu alte unități ale forțelor armate și agențiilor de aplicare a legii”.

CNN a raportat anterior că oficialii americani de informații sunt îngrijorați că orașul ar putea intra sub controlul Rusiei în câteva zile, potrivit două surse familiare cu cele mai recente informații.

Atac cu rachete asupra unui aerodrom din Starokonstantinov

Trupele rusești ar fi lansat un atac cu rachete asupra unui aerodrom din Starokonstantinov, lângă Khmelnitsky. În plus, mai multe explozii s-ar fi produs în apropierea centralei termoelectrice Troeshina din Kiev.

Potrivit rapoartelor preliminare, mai multe drone Bayraktar TB2 s-ar fi putut afla acolo, conform Nexta TV.

În plus, mai multe explozii s-ar fi produs în apropierea centralei termoelectrice Troeshina din Kiev.

Potrivit primarului Kievului, Vitali Klitschko, „cinci explozii au avut loc la un interval de 3-5 minute” în apropierea centralei care alimentează capitala Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Polonia cnn munitie lazi munitie
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close