Antena 3 CNN Externe Polonia va deţine preşedinţia UE, dar nu are destule locuri pentru cazarea delegaţiilor

Polonia va deţine preşedinţia UE, dar nu are destule locuri pentru cazarea delegaţiilor

Polonia va deţine preşedinţia UE, dar nu are destule locuri pentru cazarea delegaţiilor
Sursa foto: Foto: zoeken.nu
22 Oct 2010   •   15:29

Ministerul de Externe al Poloniei va cheltui 110 milioane de euro în timpul preşedinţiei poloneze a Uniunii Europene, în al doilea semestru al anului 2011, şi se estimează că în acea perioadă nu vor fi suficiente locuri de cazare pentru delegaţiile care vor veni în vizită în Polonia, informează site-ul Thenews.pl.
   
Cinci mari oraşe poloneze vor găzdui reuniunile informale, inclusiv summiturile UE, precum şi circa 200 de sesiuni de lucru şi 30 de întruniri la nivel ministerial.
   
Prima reuniune va avea loc în staţiunea Sopot, de la Marea Baltică, după care delegaţiile UE îşi vor continua drumul spre Wroclaw, Poznan, Cracovia şi Varşovia.
   
Diplomaţii care vor veni în Polonia în timpul preşedinţiei poloneze a UE s-ar putea confrunta cu problema găsirii unui loc de cazare, potrivit publicaţiei Dziennik Gazeta Prawna.
   
Cu opt luni înainte de preluarea preşedinţiei, ministerul trebuie să aleagă o companie care se va ocupa de cazarea diplomaţilor străini la hotel.
   
Vor fi necesare 8.736 de camere în 23 de hoteluri de cinci stele, 20 hoteluri de patru stele şi 2 de trei stele în oraşele din vestul ţării Poznan şi Wroclaw, în Sopot şi în capitala ţării, Varşovia.
   
Se estimează că, în total, cazarea oficialilor UE va costa aproximativ 1,3 milioane de euro. S-ar putea ca suma să fie şi mai mare, deoarece hotelurile ar putea creşte tarifele chiar înainte de debutul preşedinţiei poloneze a UE.



×
Subiecte în articol: Polonia hotel cazare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close