Antena 3 CNN Externe Prejudiciul cauzat de inundaţiile din Europa Centrală şi de Est este de peste 12 miliarde de euro

Prejudiciul cauzat de inundaţiile din Europa Centrală şi de Est este de peste 12 miliarde de euro

Prejudiciul cauzat de inundaţiile din Europa Centrală şi de Est este de peste 12 miliarde de euro
de M.T.    |    10 Iul 2013   •   14:06

Prejudiciul economic total cauzat de inundaţiile care s-au abătut în luna iunie asupra Europei Centrale şi de Est se ridică la mai mult de 12 miliarde de euro, estimează concernul de reasigurare german Munich Re, conform publicaţiei germane Sueddeutsche Zeitung, citată de portalul economic rus Rbc Daily.

Companiei germane susţine că numai costurile de asigurări reprezintă 3,5 miliarde de euro din cifra menţionată.

La scară globală, dezastrele naturale în prima jumătate a acestui an a provocat daune economice de circa 35 miliarde de euro, cu 10 miliarde de euro mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Germania este ţara care a avut cel mai mult de suferit în acest an din cauza inundaţiilor.

„Pierderile definitive nu au fost calculate încă, dar s-ar putea ca acestea să fie cele mai mari din istoria Germaniei', a apreciat Peter Hoppe, şeful Departamentului de analiză a riscurilor în cazul dezastrelor naturale de la Munich Re, într-un interviu pentru Sueddeutsche Zeitung, potrivit Agerpres.

Asiguratorii au făcut apel la autorităţile din zonele cu risc ridicat de inundaţii din Germania să se abţină de la noi proiecte de construcţii în aceste regiuni, iar obiectivele distruse de ape să nu fie reconstruite în genere.

Cu toate acestea, Munich Re nu a avansat o cifră exactă a despăgubirilor pe care ar urma să le achite, indicând data de 6 august pentru prezentarea datelor finale privind pierderile.

Omologul său elveţian, Swiss Re, a anunţat luni că va plăti 233 de milioane de euro ca despăgubiri în urma inundaţiilor din luna iunie.

×
Subiecte în articol: inundatii daune Germania prejudiciu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close