Antena 3 CNN Externe Premierul ceh a demisionat din cauza unui scandal de corupţie

Premierul ceh a demisionat din cauza unui scandal de corupţie

Premierul ceh a demisionat din cauza unui scandal de corupţie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    17 Iun 2013   •   20:00

Premierul ceh Petr Necas a demisionat, luni seară, pe fondul unui scandal de corupţie şi abuz de putere, relatează AFP, citată de Mediafax.

Necas i-a prezentat demisia preşedintelui Milos Zeman, care poate decide menţinerea actualei coaliţii sau convocarea de alegeri anticipate.

Necas a pledat pentru menţinerea actualei coaliţii tripartite de centru-dreapta până la alegerile legislative prevăzute în mai 2014, dar cu un nou premier, propus de partidul său, ODS.

Numele ministrului Industriei, Martin Kuba, vicepreşedinte OSD, a fost vehiculat în ultimele zile ca potenţial succesor.

Necas îşi anunţase intenţia de a demisiona încă de duminică, după ce, sâmbătă, justiţia cehă a anunţat arestarea preventivă a Janei Nagyova, o colaboratoare apropiată a acestuia şi principala figură a scandalului de corupţie care zguduie de joi ţara şi ameninţă guvernul de centru-dreapta.

Jana Nagyova, influenta şefă de cabinet a premierului ceh, este acuzată de acte de corupţie şi de folosirea în interes personal a serviciilor de informaţii pentru punerea sub urmărire a soţiei lui Necas.



×
Subiecte în articol: demisie Cehia abuz de putere
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close