Antena 3 CNN Externe Scandal de corupţie în Cehia. Mai mulţi oficiali, arestaţi în urma unor raiduri

Scandal de corupţie în Cehia. Mai mulţi oficiali, arestaţi în urma unor raiduri

Scandal de corupţie în Cehia. Mai mulţi oficiali, arestaţi în urma unor raiduri
Sursa foto: Foto: andolfatto.blogspot.com
de M.Z.    |    14 Iun 2013   •   23:00

Scadal de corupţie în Cehia, unde şefa de cabinet a premierului Petr Necaş şi alţi şase oficiali din partidul de la putere au fost acuzaţi de abuz de putere. Aceştia ar fi cerut serviciilor de informaţii militare să urmărească ilegal mai multe persoane.

În urma unor descinderi la sediul Guvernului, la Ministerul Apărării şi la Primăria Capitalei, autorităţile au descoperit câteva milioane de euro bani gheaţă şi câteva zeci de kilograme de aur.


Şefa cabinetului premierului ceh ar fi comandat serviciilor de informaţie să urmărească mai multe persoane. Printre cei vizaţi care s-ar fi aflat şi fost soţie a liderului guvernului de la Praga, scrie presa din Cehia. Alţi şase politicieni au fost acuzaţi de corupţie şi abuz de putere. 

Iniţial, 40 de persoane au fost arestate, printre care doi foşti miniştri, fostul şef al serviciilor de informaţii militare şi mai mulţi parlamentari. 
 
Operaţiunea s-a desfăşurat în secret şi a fost pregătită cu un an şi jumătate înainte. În acest timp, autorităţile au interceptat convorbirile mai multor oameni de afaceri apropiaţi partidului aflat la putere în Cehia. 

 

×
Subiecte în articol: Cehia arestati
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close