Antena 3 CNN Externe Premierul Serbiei, acuzat de legături cu mafia drogurilor

Premierul Serbiei, acuzat de legături cu mafia drogurilor

Premierul Serbiei, acuzat de legături cu mafia drogurilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    04 Feb 2013   •   12:12

Premierul Serbiei, Ivica Dacic, care este în acelaşi timp şi ministru de Interne, este suspectat de legături cu mafia drogurilor, scandal care ar putea să ducă la demisia guvernului, potrivit Reuters.

Recent, prim-ministrul Dacic a fost victima unei farse de televiziune, când o jurnalistă care nu purta lenjerie intimă i-a luat un interviu. De data aceasta însă, premierul sârb este din nou în centrul unui scandal, dar cu implicaţii mult mai grave, care ar putea duce chiar la alegeri anticipate.

La sfârşitul săptămânii trecute, presa belgrădeană a scos la iveală contacte ale lui Dacic cu structuri criminale, informează Agerpres. În 2008, actualul premier, ministru de Interne şi la acea vreme, s-a întâlnit cu baronul drogurilor Rodoljub Radulovic, poreclit Misha Banan, şeful unuia din cele mai mari carteluri de droguri din Balcani, suspectat că are legături cu clanul Darko Saric, căutat de autorităţile sârbe pentru trafic de droguri.

Sâmbătă, premierul sârb a recunoscut că s-a întâlnit de câteva ori cu Rodoljub Radulovic, dar susţine, în apărarea sa, că nu ştia în acel moment de implicarea acestuia în activităţi criminale.

Radulovic este acuzat de contrabandă cu două tone de cocaină din America de Sud în Spania, împreună cu Saric.

Surse din poliţia belgrădeană au declarat că premierul ştia "biografia" interlocutorului său şi, mai mult, ar exista înregistrări audio şi video, în care Radulovic îl numeşte pe Dacic "prieten'"

Pe 12 ianuarie 2009, într-o discuţie telefonică cu Radulovic, Saric îl roagă pe acesta să se intereseze la "prietenul de la Interne" dacă de el se ocupă poliţia. La 31 ianuarie acelaşi an, Dacic s-a întâlnit personal cu Radulovic într-un restaurant de elită din Belgrad, iar acesta din urmă l-a informat pe Saric despre conţinutul discuţiei.



×
Subiecte în articol: Serbia
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close