Antena 3 CNN Externe Presa franceză: Dacian Cioloş, noul comisar european al Agriculturii

Presa franceză: Dacian Cioloş, noul comisar european al Agriculturii

Presa franceză: Dacian Cioloş, noul comisar european al Agriculturii
Sursa foto: Dacian Ciolos
26 Noi 2009   •   12:16

Postul de comisar european al Agriculturii va fi ocupat de românul Dacian Cioloş, potrivit unui proiect de repartizare a portofoliilor în Comisia Barroso II. Asta după ce Franţa a susţinut ţara noastră pentru obţinerea acestui portofoliul şi apoi s-a răzgândit, reorientându-se către susţinerea Irlandei.

Potrivit Liberation.fr, portofoliul Serviciilor Financiare nu vor fi administrate de Michel Barnier, comisarul susţinut de Franţa care a primit în schimb portofoliul Piata Internă şi Fiscalitate. Candidatul Ungariei, Laszlo Andor, va fi cel care se va ocupa de domeniul Serviciilor Financiare.

Printre comisarii care se vor bucura de un al doilea mandat se numără Neelie Kroes din Olanda (portofoliul Comertului), spaniolul Joaquin Almunia (Concurenţă), finlandezul Ollie Rehn (Afaceri Economice şi Financiare), letonul Andris Piebalgs (Afaceri Sociale), luxemburgheza Viviane Reding (Economia Digitală), italianul Antonio Tajani (la Transporturi), estonianul Siim Kallas, (Administraţie) şi belgianul Karel De Gucht (Dezvoltare).

Potrivit aceleiaşi surse, de noul portofoliu pentru Climă şi Mediu se va ocupa daneza Connie Hedegaard, iar de cel pentru Drepturile Omului, suedeza Cécilia Malmström.

În urmă cu o săptămână, Partidul Popular European, cel mai mare grup din PE a lansat un avertisment către celelate grupuri politice europene, anunţând că nu vor susţine sau aproba niciun candidat pentru un portofoliu de comisar, dacă acesta a colaborat sau a făcut parte din vreun regim comunist opresiv sau cu vreun guvern "pătat de corupţie".

Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close