Antena 3 CNN Externe Președintele Sudanului de Sud a făcut pe el la inaugurarea unui proiect de infrastructură

Președintele Sudanului de Sud a făcut pe el la inaugurarea unui proiect de infrastructură

Salva Kiir Mayardit, președinte al statului african Sudanul de Sud încă de la câștigarea independenței, în 2011, a ajuns eroul unui clip viral pe internet, însă dintr-un motiv pe care, probabil, nu și l-a dorit.

Președintele Sudanului de Sud a făcut pe el la inaugurarea unui proiect de infrastructură
Sursa foto: Twitter @Nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2022   •   13:13

Bărbatul de 71 de ani a urinat în propriile haine, aparent fără să-și dea seama, în timpul inaugurării unei șosele.

Pentru ca dezastrul să fie complet, stânjenitorul incident a avut loc în timpul intonării imnului național, ceremonia fiind transmisă în direct la televiziune.

Imaginile arată cum o băltoacă se acumulează la picioarele șefului de stat, în timp ce o dâră rău-prevestitoare se întinde pe cracul stâng al pantalonilor săi.

Salva Kiir Mayardit însuși pare uimit să descopere, la un moment dat, situația neplăcută în care se află.

Președintele, care poartă o pălărie neagră pe cap și o mască medicală pe față, se sprijină într-un baston și aruncă o privire la picioarele sale, dar rămâne nemișcat, în timp ce persoanele prezente care au sesizat ce s-a întâmplat încearcă să-și ascundă, fiecare cum poate, consternarea.

Presa locală relatează că președintele Sudanului de Sud ar suferi de pe urma unei infecții a tractului urinar, o afecțiune comună la bărbații în vârstă.

Pe internet, reacțiile au fost amestecate.

Unii internauți l-au acuzat pe cameramanul care a surprins nefericitul incident că s-a dedat la "o treabă murdară" și l-a făcut de rușine pe președinte.

Alții au insistat că imaginile cu președintele urinând pe el demonstrează că acesta nu este într-o stare de sănătate potrivită pentru a conduce țara.

×
Subiecte în articol: Salva Kiir Mayardit urinat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close