Antena 3 CNN Externe Președintele unei țări îi amenință cu închisoarea pe cei care refuză vaccinul anti-Covid

Președintele unei țări îi amenință cu închisoarea pe cei care refuză vaccinul anti-Covid

Președintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, i-a amenințat cu închisoarea pe cei care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului. Țara se luptă cu unul dintre cele mai grave focare din Asia, cu peste 1,3 milioane de cazuri și peste 23.000 de decese.

Președintele unei țări îi amenință cu închisoarea pe cei care refuză vaccinul anti-Covid
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    22 Iun 2021   •   11:29

„Voi alegeți, vă vaccinați sau vă bag la închisoare”, a spus Duterte într-un discurs televizat luni, în urma rapoartelor privind prezența scăzută din mai multe centre de vaccinare ale capitalei Manila.

Comentariile lui Duterte sunt în contradicție cu cele ale oficialilor săi din domeniul sănătății, care îndeamnă oamenii să se vaccineze voluntar.

"Nu mă înțelegeți greșit, țara este în criză", a spus Duterte. „Sunt doar exasperat de faptul că filipinezii nu iau în seamă guvernul”, a continuat președintele statului Filipine.

Începând cu 20 iunie, autoritățile filipineze au vaccinat complet doar 2,1 milioane de oameni, făcând progrese lente către ținta guvernului de a imuniza până la 70 de milioane de oameni anul acesta, totalul populației fiind de 110 milioane.

Duterte, care a fost criticat pentru abordarea lui dură în controlarea epidemiei de coronavirus, și-a menținut și decizia de a ține școlile închise.

×
Subiecte în articol: filipine
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close