Antena 3 CNN Externe Erdogan: Unul din teroriștii de la Bruxelles, arestat în Turcia şi expulzat. Belgia l-a eliberat

Erdogan: Unul din teroriștii de la Bruxelles, arestat în Turcia şi expulzat. Belgia l-a eliberat

Erdogan: Unul din teroriștii de la Bruxelles, arestat în Turcia şi expulzat. Belgia l-a eliberat
Sursa foto: Foto:www.facebook.com/RecepTayyipErdogan
23 Mar 2016   •   19:44

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri, că unul dintre atacatorii de la Bruxelles a fost arestat în Turcia şi apoi expulzat, şi, deşi autorităţile belgiene au fost informate în legătură cu faptul că acesta ar fi terorist, l-au pus în libertate. 

"Unul dintre atacatorii de ieri (marţi - n.r.) de la Bruxelles este un terorist pe care noi l-am arestat în iunie (n.r. - 2015) (...) şi l-am expulzat din ţară. Această expulzare a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor belgiene în 15 iunie 2015, numai că autorităţile belgiene l-au pus în libertate pe acest terorist, cu toate că le-am avertizat că acesta este un terorist, pe motiv că nu au găsit nicio legătură", a spus Erdogan, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Informațiile au fost prezentate miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Două explozii au avut loc marți dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles și alte două deflagraţii s-au produs ulterior între staţiile de metrou Maelbeek şi Schuman, în apropierea sediului Comisiei Europene

Este stare de alertă maximă în toată Europa. 

Tragedia vine la doar câteva zile, după ce serviciile secrete se lăudau cu prinderea celui care a coordonat atentatele de la Paris, de anul trecut, Salah Abdeslam.

Citiți și Comisarul European pentru Securitate a izbucnit în plâns, după atentatele de la Bruxelles

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close