Antena 3 CNN Externe Președintele François Hollande: Franța este în război

Președintele François Hollande: Franța este în război

Președintele François Hollande: Franța este în război
26 Iul 2016   •   23:40

Președintele francez, Francois Hollande, a afirmat marți că amenințarea islamistă în Franța și în Europa nu a fost niciodată atât de mare ca acum, după ce doi indivizi loiali Statului Islamic au atacat o biserică și i-au tăiat gâtul unui preot, relatează Reuters.

„Ţara noastră este în război”, a spus Francois Hollande. El a avertizat că acest război, împotriva terorismului, va fi de lungă durată, scrie Le Figaro.

Într-o alocuțiune televizată, Hollande a estimat că războiul împotriva militantismului islamist atât peste hotare, cât și acasă va fi unul lung. ''În fața acestei amenințări, care nu a fost niciodată atât de mare în Franța și în Europa, guvernul este absolut hotărât (să învingă) terorismul'', a declarat Hollande.

Potrivit AFP, președintele socialist a respins, în alocuțiunea sa, apelurile opoziției de dreapta și de extrema dreaptă de a înăspri legislația antiteroristă după atentatul din biserică, precizând că legile votate din 2015 oferă ''capacitatea de a acționa''.

''Restrângerea libertăților noastre nu aduc eficiență în lupta împotriva terorismului'', a declarat Hollande.

Cu puțin timp înainte, predecesorul lui Hollande, Nicolas Sarkozy, îi ceruse executivului ''să schimbe profund (...) riposta'', notează AFP.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close