Antena 3 CNN Externe Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, vine în România. Ce se află pe agenda discuțiilor cu Klaus Iohannis

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, vine în România. Ce se află pe agenda discuțiilor cu Klaus Iohannis

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, efectuează o vizită de stat în România în perioada 24-26 mai. 

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, vine în România. Ce se află pe agenda discuțiilor cu Klaus Iohannis
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2023   •   12:43

Vizita are loc la invitația omologului român, Klaus Iohannis.

Iohannis îl va întâmpina, miercuri, la Cotroceni, pe liderul german (foto). După convorbirile oficiale, cei doi președinți vor susține declarații de presă comune, anunță Administrația Prezidențială.

"Vizita de stat a Președintelui Republicii Federale Germania reprezintă un moment important, cu încărcătură simbolică, al relațiilor excelente, cu caracter strategic, dintre cele două țări.

Citește și: Avionul ministrului de Externe din Germania a făcut pană de cauciuc în zona Golfului 

Aceste relații se bazează pe o prietenie tradițională, pe o cooperare aprofundată în plan bilateral, european și multilateral, precum și pe relații istorice și interumane îndelungate, fiind susținute și de importanta comunitate românească din Germania și de minoritatea germană din România, care joacă un rol semnificativ de catalizatori ai relației bilaterale.

Iohannis și Steinmeier vor transmite mesaje de solidaritate cu Ucraina și vor discuta sprijinul pentru Republica Moldova

Discuțiile celor doi șefi de stat se vor axa pe dezvoltarea și aprofundarea cooperării româno-germane în toate domeniile de actualitate, în plan politic, de securitate și economic, având în vedere că Germania este un aliat de încredere al României, care contribuie la asigurarea securității în regiune și, în același timp, cel mai important partener comercial al țării noastre și al doilea investitor în economia românească", precizează sursa citată.

Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi șefi de stat vor transmite un mesaj de solidaritate și sprijin pentru Ucraina și poporul ucrainean în fața agresiunii brutale a Federației Ruse.

"De asemenea, în cadrul convorbirilor vor fi abordate și sprijinul și susținerea celor două țări pentru Republica Moldova. Cei doi șefi de stat vor avea și un schimb de opinii privind evoluția situației de securitate și consolidarea în continuare a posturii de apărare înaintată pe Flancul Estic al NATO, în pregătirea Summitului de la Vilnius", se specifică în comunicatul instituției citate.

Pe parcursul vizitei sale în România, președintele german va vizita orașele Sibiu și Timișoara.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close