x close

Preşedintele Turciei, favorabil unei schimbări a politicii faţă de Siria

de M.T.    |    15 Ian 2014   •   00:06
Preşedintele Turciei, favorabil unei schimbări a politicii faţă de Siria 405

Preşedintele Turciei, Abdullah Gul, nu respinge posibilitatea ca politica faţă de Siria a ţării pe care o conduce să se schimbe, informează AFP, citată de Agerpres.

„Sunt în favoarea unei recalibrări a politicii noastre diplomatice şi de securitate, bazată pe realitatea situaţiei din sudul ţării”, a declarat Gul în faţa ambasadorilor Turciei, reuniţi la Ankara.

„Evaluăm ce este de făcut pentru a ajunge la o soluţie în care toată lumea din regiune să aibă de câştigat. Modalitatea de a ajunge la acest lucru este să dăm dovadă de răbdare, calm, perseverenţă şi, atunci când este necesar, să recurgem la diplomaţia discretă. Sunt de părere că obstacolele pot fi depăşite cu ajutorul diplomaţiei”, a adăugat preşedintele turc.

Oponent fervent al preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, guvernul de la Ankara a fost recent ţinta criticilor, în special din partea aliaţilor săi occidentali, care l-au acuzat că a sprijinit anumite grupări rebele islamiste siriene dintre cele mai radicale pentru a grăbi, fără succes, prăbuşirea regimului de la Damasc.

Turcia este suspectată că a livrat arme grupărilor afiliate organizaţiei Al-Qaida, acuzaţii respinse de mai multe ori de Ankara.

Citeşte mai multe despre:

turcia Siria razboi civil siria Ankara
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati