Antena 3 CNN Externe Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, este într-o stare "delicată", anunţă ginerele său

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, este într-o stare "delicată", anunţă ginerele său

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, este într-o stare "delicată", anunţă ginerele său
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Ian 2013   •   08:16

Starea de sănătate a preşedintelui venezuelean Hugo Chavez este este "stabilă" dar "delicată", a anunţat miercuri seara ginerele său Jorge Arreaza, ministru al Ştiinţei şi Tehnologiei, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, informează AFP.

"Echipa medicală ne-a explicat că starea preşedintelui Chavez rămâne stabilă în cadrul său delicat", a scris Arreaza.

Într-un alt mesaj postat pe reţeaua de socializare, ginerele preşedintelui asigură că Chavez "continuă să lupte dur şi transmite toată dragostea sa poporului nostru".

Şeful statului venezuelean Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani, este internat de trei săptămâni într-un spital din Cuba şi se reface cu greu după a patra operaţie de cancer.
   
Înainte să plece spre Cuba, Chavez a desemnat un succesor politic, pentru prima dată de când se confruntă cu probleme de sănătate, şi anume pe vicepreşedintele Nicolas Maduro, totodată ministru de Externe.
   
Înainte să fie operat din nou, la Havana, şeful statului venezuelean, un fost locotenent-colonel care a condus o tentativă de lovitură de stat, a atras atenţia armatei asupra unor eventuale tentative de destabilizare, cerându-i să îşi "consolideze unitatea" şi "să nu cedeze unor comploturi".
   
Preşedintele, reales în octombrie pentru un nou mandat de şase ani, ar urma să depună jurământul în Parlament la 10 ianuarie, însă atât susţinătorii săi, cât şi opoziţia, au admis că această dată ar putea să fie eventual amânată, în caz de necesitate.





×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close